Οικονόμου: Μέσα στον Ιούνιο οι ανακοινώσεις για επέκταση του fuel pass

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, Δευτέρα 30 Μαΐου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε ανακοινώσεις για την επέκταση του fuel pass θα προχωρήσει εντός του μήνα η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις τιμές των καυσίμων.

«Μέσα στον μήνα θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις», τόνισε σχετικά με την πιθανότητα αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων. «Η αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων δεν προκρίνεται από την κυβέρνηση για να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα. Αν αυτά τα χρήματα λείψουν, είτε θα πρέπει να βάλουμε νέους φόρους ή να δανειστούμε με πολύ υψηλά επιτόκια», πρόσθεσε.

«Είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία και το γνωρίζουν άπαντες αυτό, ακόμα κι αυτοί που φωνάζουν», σημείωσε για τα ελληνοτουρκικά. 

«Οφείλουμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε τα αντανακλαστικά μας ενεργοποιημένα είτε αυτά αφορούν στην απάντηση της τουρκικής προκλητικότητας στο διπλωματικό πεδίο είτε στο πεδίο, χωρίς πανικό και να προκαλούμε κανέναν».

«Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια πλειοδοσία της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας σαν να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον, με πρώτο τον πρόεδρο Ερντογάν και από κάτω όλους τους υπόλοιπους, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς έναντι της χώρας, με προκλητικές απειλές, με ανυπόστατους ισχυρισμούς και με ανιστόρητες αξιώσεις. Και αυτό το αντιμετωπίζουμε πολύ ουσιαστικά και ρεαλιστικά. Και όσο πιο ουσιαστικά το αντιμετωπίζουμε τόσο περισσότερο εξοργίζεται η απέναντι πλευρά», συμπλήρωσε. 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.