Οικονόμου για ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα «σαν έτοιμη από καιρό» για κάθε πρόκληση

©EUROKINISSI

«Η Ελλάδα είναι σαν έτοιμη από καιρό να ανταποκριθεί στην κάθε πρόκληση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

«Εχουμε ήδη μέχρι τώρα ανταποκριθεί αποτελεσματικά και με ετοιμότητα (σε όλες τις προκλήσεις), όπως στην περίπτωση της Έβρου, με αποδόμηση των απόψεων της Τουρκίας σε όλα τα διεθνή φόρα και με οικοδόμηση σημαντικών συμμαχιών», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το χθεσινό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η Frontex ξεκινάει ανεξάρτητη έρευνα για την ακραία αντίδραση του τουρκικού λιμενικού την περασμένη Τρίτη στα ανοιχτά της Σάμου, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η στάση της Frontex, αποδεικνύει το βάσιμο των ελληνικών ισχυρισμών, ενώ είναι και μία απάντηση σε όσους υιοθετούν άκριτα την τουρκική προπαγάνδα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να αποπροσανατολιστεί από τη βασική της στρατηγική που είναι: «Διεθνές Δίκαιο, αποδόμηση της ρητορικής της  Τουρκίας και ενδυνάμωση της χώρας σε όλους τους τομείς».

Για την οικονομία, ο κος Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι  «η κυβέρνηση θα καναλώσει όση ενέργεια απαιτείται και θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

«Μιλούν διάφοροι για αισχροκέρδεια, ωστόσο επί ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε η διάταξη περί αισχροκέρδειας στον Ποινικό Κώδικα», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθέτησε ανώτατο περιθώριο κέρδους σε σχέση με αυτό που υπήρχε προ κρίσης, εντατικοποιεί τους ελέγχους και παράλληλα δημιουργεί ένα καλάθι για να έχουμε σε κάποια απολύτως απαραίτητα είδη, όσο το δυνατό χαμηλότερες τιμές».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.