Οικονόμου: Από μέσα Ιουνίου οι επιστροφές για το ηλεκτρικό ρεύμα

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μέσα Ιουνίου αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πληρωμές της επιστροφής του 60% των επιβαρύνσεων στο ρεύμα, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Το σχέδιο αυτό μειώνει δραστικά, πολύ ουσιαστικά, τις αυξήσεις στο ρεύμα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, για όλες τις καταναλώσεις σε διάφορες φάσεις όπως ανακοινώθηκε. Από δω και πέρα οι λογαριασμοί θα έρχονται φθηνότερα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ θα δουν μία επιστροφή χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μιλάμε δηλαδή για επιστροφή απευθείας στην τσέπη των καταναλωτών», τόνισε ο κύριος Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε θα είναι λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Θα υπάρξει μία πλατφόρμα που θα είναι εξαιρετικά αναλυτική που θα λειτουργήσει τον Ιούνιο και στην πλατφόρμα αυτή μέσω της αίτησης θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό οι Έλληνες πολίτες που έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ επιστροφή έως και 600 ευρώ.

«Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπάρχει πέραν από εκείνα που ίσχυαν το προηγούμενο διάστημα οριζόντια 50% έκπτωση του αυξημένου τιμολογίου για όλες τις καταναλώσεις, επιχειρήσεις, νοικοκυριά κύριας και δεύτερης κατοικίας και ίσως η πιο ουσιαστική παρέμβαση στην ενεργειακή πολιτική στην Ευρώπη είναι το τρίτο δηλαδή αυτό που θα ισχύει από τον Ιούλιο μ’ έναν ορίζοντα έως και 12 μήνες, που με τη διπλή παρέμβαση και στη χονδρική και στη λιανική αποσυνδέει επί της ουσίας της τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας από τις διακυμάνσεις του φυσικού αερίου. Αναστέλλει, εξουδετερώνει θα μπορούσαμε να πούμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν κατά 70%-80% φθηνότερα, στις αυξήσεις, το ηλεκτρικό ρεύμα, όλοι. Επαναλαμβάνω όλοι», υπογγράμισε ο κύριος Οικονόμου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.