Οι πιο ωραίες παραλίες της Ευρώπης [pics&vids]

©YouTube

Βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού όμως οι παραλίες της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας συνεχίζουν να «βουλιάζουν» από κόσμο.

Το καλοκαίρι συνεχίζεται με τον κόσμο να συνεχίζει τις διακοπές και τα μπάνια του. Στο συγκεκριμένο άρθρο παρουσιάζονται οι ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα και η παραλία του Ελαφονησίου με την πανέμορφη αμμουδιά του.

Σανκτ Πέτερ Όρντινγκ, Γερμανία

Καμία γερμανική παραλία της Βόρειας Θάλασσας δεν μοιάζει με αυτή του Σανκτ Πέτερ Όρντινγκ με δώδεκα χιλιόμετρα μήκος. Αρκετός χώρος για τις σκεπαστές πολυθρόνες, οι οποίες όταν έχει παλίρροια παραμένουν στεγνές. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει ιστιοπλοΐα και άλλα θαλάσσια σπορ ή απλά να κολυμπήσει στα δροσερά νερά της Βόρειας Θάλασσας.

©Shutterstock

Ες Τρενκ, Μαγιόρκα, Ισπανία

Οι παραλίες και οι όρμοι της Μαγιόρκας είναι η επιτομή των καλοκαιρινών διακοπών. 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πολυσύχναστη πρωτεύουσα Πάλμα, η παραλία Ες Τρενκ δελεάζει με τα κρυστάλλινα νερά της. Είναι η τελευταία παραλία στη Μαγιόρκα που δεν έχει χτιστεί.

Η παραλία Λ’ Εσκαλέ, Γαλλία

Η Γαλλική Ριβιέρα είναι παγκοσμίως γνωστή, το όνομα Κυανή Ακτή δημιουργεί συνειρμούς. Εκτός από τις μοντέρνες και πανάκριβες παραλίες των Καννών και της Νίκαιας, υπάρχουν κόλποι ο ένας μετά τον άλλο κατά μήκος της ακτογραμμής. Η παραλία Λ´ Εσκαλέ κοντά στο Σαν Τροπέ είναι πολύ δημοφιλής. Είναι δωρεάν και μπορεί να πάει κανείς εκεί με αυτοκίνητο.

Ελαφονήσι, Κρήτη

Αν αθροίσετε όλα τα νησιά της Ελλάδας, είναι περισσότερα από 3.000. Το μεγαλύτερο είναι η Κρήτη, με περίπου τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Θαυμάσιες παραλίες και πραγματικά κρυστάλλινα νερά. Ένας από τους ομορφότερους κόλπους είναι ο κόλπος του Ελαφονησίου με την ωραία αμμουδιά του.

Η ακτή ντα Μαρίνια, Πορτογαλία

Οι ακτές του Αλγκάρβε έχουν πολλά πρόσωπα. Είναι κατάλληλες για οικογένειες, για πάρτι, για σέρφερ και όσους αναζητούν τον ήλιο. Αγριες ​​και αυθεντικές. Η ακτή ντα Μαρίνια είναι προστατευμένη από τον άνεμο από βράχους ύψους 30 μέτρων και είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πορτογαλίας.

Ποντράτσε, Κροατία

Η Κροατία είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για διακοπές. Η Μπρέλα είναι ένα γνωστό θέρετρο στη Δαλματία, νότια του Σπλιτ. Οι παραλίες της Μπρέλα, όπως αυτή που ονομάζεται Ποντράτσε, είναι από τις πιο όμορφες στην Κροατία.

Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

Για τους κατοίκους και τους επισκέπτες ορισμένων μεγάλων πόλεων οι παραλίες προσφέρονται ως τόποι αναψυχής με την πραγματική έννοια της λέξης. Η λευκή άμμος στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας μαζί με τον καλό καιρό κάνουν την πόλη αυτή της Χώρας των Βάσκων όαση ξεκούρασης.

Καμόλι, Ιταλία

Αν θέλει κανείς dolce vita στις διακοπές, η ακτή της Λιγουρίας στην Ιταλία είναι το κατάλληλο μέρος. Τα πιο διάσημα μέρη είναι το Πορτοφίνο, το Τσίνκουε Τέρε ή το Σαν Ρέμο. Η ακτή, γνωστή και ως Ιταλική Ριβιέρα, είναι γεμάτη μικρές, γοητευτικές πόλεις με παραλίες όπως το Καμόλι που είναι ιδιαίτερα γραφικό.

©Shutterstock

Πηγή: DW.com

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.