Οι πέντε καλύτερες αεροπορικές εταιρίες παγκοσμίως [pics]

©unsplash

Το 1903 οι αδελφοί Ράιτ εφηύραν το αεροπλάνο και πραγματοποιήσαν την πρώτη πτήση, έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά και το αεροπλάνο θεωρείται το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς.

Στο συγκεκριμένο άρθρο μπορείτε να δείτε τις πέντε καλύτερες αεροπορικές εταιρίες του πλανήτη, σύμφωνα με το «Skytrax». Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι από την περασμένη χρονιά και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της «Skytrax», τα βραβεία του 2021 βασίζονται στην περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2021.

1) Qatar Airways

Η Qatar Airways βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Η συγκεκριμένη αεροπορική συνδέει πάνω από 140 προορισμούς στον πλανήτη σε καθημερινή βάση και έχει ως έδρα το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ, στη Ντόχα του Κατάρ. Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1997 και έκτοτε έχει λάβει πολλά βραβεία και εύσημα. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, κατάφερε να γίνει η πρώτη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που έλαβε βαθμολόγηση 5 αστέρων σχετικά με την ασφάλεια απέναντι στον κορονοϊό.

©Qatar Airways-Facebook

2) Singapore Airlines

Η Singapore Airlines ή SingaporeAir βρίσκεται στη 2η θέση. Η συγκεκριμένη αεροπορική έχει τις περισσότερες βραβεύσεις παγκοσμίως. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα βραβεία που έχει λάβει πατώντας εδώ. Πρόκειται για μια από τις πιο «σεβαστές», όπως την αποκαλεί η «Skytrax», αεροπορική του πλανήτη. Έχει από τους πιο εξελιγμένους στόλους παγκοσμίως και το δίκτυο της επεκτείνεται σε έξι ηπείρους.

©Singapore Airlines-Facebook

3) ANA All Nippon Airways

Η ANA All Nippon Airways (πιο γνωστή απλά ως ANA), είναι η μεγαλύτερη Ιαπωνική αεροπορική εταιρία, με έδρα το Τόκυο και βρίσκεται στην 3η θέση. Ιδρύθηκε το 1952, «πετάει» σε πάνω από 80 προορισμούς εκτός Ιαπωνίας και έχει τουλάχιστον 110 δρομολόγια εντός της χώρας. Η ANA είναι μέλος της «Star Allince» από το 1999, ενώ το πρόγραμμα συχνών επιβατών της εταιρίας αριθμοί περισσότερους από 29 εκατομμύρια μέλη.

©All Nippon Airways-Twitter

4) Emirates

Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία ιδρύθηκε το 1985, κατά την περίοδο 2019-2020 «πέταξαν» περισσότεροι από 56 εκατομμύρια επιβάτες και διαθέτει έναν στόλο που αποτελείται από 270 αεροσκάφη. Συνολικά συνδέει 157 προορισμούς σε πάνω από 80 χώρες. Παράλληλα, το δίκτυο της επεκτείνεται συνεχώς και πλέον έχει περισσότερες από 1500 πτήσεις που αναχωρούν κάθε εβδομάδα από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι προς διαφορετικούς προορισμούς σε έξι ηπείρους. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το timeline της εταιρίας εδώ.

©Emirates-Facebook

5) Japan Airlines

Την 5αδα συμπληρώνει ακόμη μια Ιαπωνική αεροπορική. Ο λόγος για την Japan Air η οποία ιδρύθηκε το 1951 και ήταν η πρώτη διεθνής αεροπορική εταιρία στην «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου». Σε αντίθεση με την ANA που είναι μέλος της «Star Allince», αυτή είναι μέλος της «Oneworld Alliance». Πλέον η εταιρία πάει σε 430 αεροδρόμια σε 66 χώρες του πλανήτη.

©Japan Airlines-Facebook

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.