Οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για ατελείωτο σερφ

Με τις νύχτες να πλησιάζουν στο βόρειο ημισφαίριο, τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα θα λειτουργήσουν ως μαγικά σκηνικά για σερφ.

Αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές για απόδραση για ατελείωτο surfing.

Hossegor, Γαλλία

©Unsplash

Αυτή η παραθαλάσσια πόλη περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια του Μπιαρίτζ είναι ένας διάσημος προορισμός για σερφ. Οι δρόμοι του είναι γεμάτοι με καταστήματα σερφ σε κάθε γωνιά και τροχόσπιτα φορτωμένα με σανίδες. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται το La Graviere, ένα από τα κορυφαία μέρη στον κόσμο, όπου τα κύματα δημιουργούνται σε μια ρηχή αμμώδη ακτογραμμή.

Παρόλο που το καλοκαίρι η περιοχή βλέπει μικρότερες τουριστικές αφίξεις με τους περισσότερους να κάνουν κωπηλασία για διασκέδαση, καθώς οι εποχές αλλάζουν οι αφίξεις αυξάνονται και γίνεται μέρος για πιο σοβαρούς αθλητές. Αν έρθετε το φθινόπωρο, περιμένετε μεγαλύτερα κύματα και μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες που θα ζήσετε ποτέ.

Αυτό είναι μόνο ένα μέρος της χρυσής άμμου της ευρύτερης περιοχής 225 χιλιομέτρων, ωστόσο, με  αρκετό χώρο για σέρφερ όλων των ικανοτήτων.

Ericeira, Πορτογαλία

©Unsplash

Αυτό το παλιό ψαροχώρι βόρεια της Λισαβόνας αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς για σέρφ στην Ευρώπη. Μόλις 40 λεπτά από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, μπορείτε να φτάσετε εκεί και οι επιλογές διαμονής κυμαίνονται από οικονομικούς ξενώνες  μέχρι και ιδιωτικό διαμέρισμα.

Σε μια κοιλάδα ανάμεσα σε δύο βράχους, το Ribeira d’Ilhas είναι το αγαπημένο των έμπειρων σέρφερ. Είναι ένα από τα καλύτερα σημεία στον κόσμο με τους υφάλους και την άγρια θάλασσα να προσφέρει μερικά από τα καλύτερα κύματα στον κόσμο.

Εάν είστε νέοι στο άθλημα, το Foz do Lizandro είναι ένα καλό μέρος για αρχάριους. Ακόμα κι αν ταξιδεύετε χωρίς τη δική σας φόρμα ή στολή, αυτή η παραλία έχει επιλογές για να νοικιάσετε όλα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε το σερφ.

Όταν αναγκαστικά βγαίνετε από το νερό πεινασμένοι, υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από καφέ, εστιατόρια και μπαρ ακριβώς πάνω στην παραλία.

Φουερτεβεντούρα, Κανάρια Νησιά

Αν και τεχνικά εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ευρώπη, η τοποθεσία της στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής σημαίνει ότι έχει το καλύτερο κλίμα όλο το χρόνο από οποιαδήποτε από τις επιλογές σε αυτόν τον κατάλογο. Στηρίζεται στο όνομά της, οπότε περιμένετε ότι η ακτογραμμή θα είναι αρκετά θυελλώδης.

Μόλις ξεπεράσετε την προσγείωση που σας προκαλεί νεύρα στο αεροδρόμιο El Mattoral, κατευθυνθείτε προς το Corralejo. Αυτή η πόλη προσφέρει την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις διάφορες παραλίες που έχει να προσφέρει το νησί.

Η παραλία Flag, που βρίσκεται σε ένα όμορφο φυσικό πάρκο στα περίχωρα του Corralejo, προσφέρει μια πιο χαλαρή εμπειρία στους μαθητές του σερφ. Όσοι αναζητούν μια πιο έντονη εμπειρία μπορούν να κατευθυνθούν δυτικά από την πόλη στο «The Bubble», διαβόητο ως ένα από τα καλύτερα αλλά πιο δύσκολα σημεία σερφ της περιοχής.

Για κάτι μοναδικό, πάρτε ένα πλοίο για Los Lobos. Αυτό το αδρανές ηφαίστειο προσφέρει εκπληκτική θέα καθώς εκμεταλλεύεστε τα μεγάλα κύματα που ξεπηδούν από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Σερφάρετε μέχρι να μην μπορείτε άλλο  ή μέχρι να έρθει άλλο σκάφος να σας παραλάβει στο τέλος της ημέρας.

Donostia San Sebastian, Ισπανία

Κοντά στα καλύτερα κύματα της Χώρας των Βάσκων, αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία μέρη για camping και σερφ στην Ισπανία. Είναι γεμάτο ξενώνες, τάπας μπαρ και καλή νυχτερινή ζωή που το καθιστά υπέροχο για όσους αναζητούν κάτι περισσότερο από διακοπές στην παραλία.

Οι συνθήκες μπορεί να είναι αρκετά σταθερές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε ένα ταξίδι τον Σεπτέμβριο είναι ιδανικό για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σερφ του Σαν Σεμπαστιάν. Το αξιοθέατο της πόλης Zurriola είναι η παραλία για σερφ, καθώς ο ανοιχτός κόλπος είναι γεμάτος κύματα από τα βόρεια.

Το La Concha στα δυτικά μπορεί να είναι αρκετά απρόβλεπτο, αλλά όταν οι συνθήκες είναι καλές είναι εξαιρετικό μέρος για όσους μαθαίνουν το άθλημα. Όταν δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες, μπορείτε να κάνετε όρθιο paddleboarding, για να περάσετε τις ώρες με κάποια άλλη δραστηριότητα που βασίζεται στο νερό.

Βόρεια Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο

©Annie Spratt/Unsplash

Ομολογουμένως λιγότερο ηλιόλουστη από κάποιες άλλες επιλογές σε αυτόν τον κατάλογο, η Βόρεια Κορνουάλη εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δαμάσετε τα κύματα το φθινόπωρο. Αποφύγετε τα πλήθη των τουριστών που συρρέουν σε αυτήν την ακτή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο πρέπει να είστε  γενναίοι στο κρύο και να κλείσετε διακοπές τον Σεπτέμβριο.

Βόρεια της διάσημης πόλης Newquay, το Watergate Bay είναι μια έκταση δύο μιλίων γεμάτη άμμο που δημιουργεί κύματα ιδανικής ποιότητας σε όλο το μήκος της. Αν και η μέση της παραλίας μπορεί να γεμίσει από λουόμενους, κάντε μια μικρή βόλτα στα δύο άκρα της για να βρείτε ένα πιο ήσυχο μέρος . Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε να αποκοπεί από το δρόμο πρόσβασης, όταν έρχεται η παλίρροια.

Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες σχολές σέρφινγκ και ναυαγοσώστες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πληροφορίες από: euronews

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.