Οι καλύτερες ταινίες του 2022 μέχρι στιγμής [vids]

©EPA/TOLGA AKMEN

Οι καλοκαιρινές επαναλήψεις και το streaming προσφέρουν την ευκαιρία για ανακάλυψη των καλύτερων – μέχρι στιγμής – ταινιών του 2022.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ταινίες του 2022.

Πίτσα Γλυκόριζα (Licorice Pizza)

Η πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε το 2022 είναι ίσως η καλύτερη που βγήκε φέτος. Δεν υπάρχουν πολλοί δημιουργοί που μπορούν να συγκριθούν με τον Πολ Τόμας Άντερσον. Ένας ύμνος στην αγάπη με νοσταλγία για την Καλιφόρνια της δεκαετίας του ’70. Οι ήρωερ τρέχουν προς το μέλλον, δίχως να μπορούν να το πιάσουν.

RRR

Yπερθέαμα δράσης, αδρεναλίνης με ισχυρό αντι-ιμπεριαλιστικό μήνυμα. Η ψυχαγωγίας ξεπερνά την ειρωνεία, με δύο ήρωες που εν αγνοία τους βρίσκονται σε αντίθετα στρατόπεδα.

Πάντα στο Κόκκινο (Turning Red)

Ακόμα μία διασκεδαστική ταινία της Pixar. Ένα κορίτσι έρχεται με τη δύναμη της θηλυκότητάς της όταν μεταμορφώνεται σε κόκκινο πάντα μετά από συναισθηματική φόρτιση.

 Top Gun: Maverick

Eντυπωσιακές στιγμές δράσης και σωστή δοσολογία νοσταλγίας, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά μπλοκμπάστερ της χρονιάς. Η επιτυχία της κάνουν την ταινία ένα ορόσημο της ποπ κουλτούρας. Παρά τα 60 του έτη, ο Τομ Κρουζ δίνει «ρεσιτάλ» και είναι παρών σε μία ακόμη επιτυχία.

To Κοστούμι (The Outfit)

Νουάρ δωματίου με το Μαρκ Ράιλανς στο ρόλο του Λέοναρντ και τους γκάνκστερ σε «πρώτο πλάνο». Ένας ράφτης μπλέκεται σε μια υπόθεση μαφιόζικης δολοφονίας στο Σικάγο της δεκαετίας του ’50, με την ταινία να εκτυλίσσεται εξ’ολοκλήρου μέσα στο κατάστημά του.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.