Οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν… στον διχασμό

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έβαλε στο περιθώριο μια μεγάλη μερίδα πολιτών, τους υποστηρικτές του κινήματος MAGA (Make America Great Again), τους ένθερμους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ, τους οποίους χαρακτήρισε ως Αμερικάνους εξτρεμιστές και μηδενιστές, τους οποίους κανείς δεν μπορεί να «αγκαλιάσει» με τη λογική, μια και αυτό που θέλουν, είναι το χάος και η πολιτική καταστροφή.

Οι τρεις στους τέσσερις Ρεπουμπλικάνους θέλουν τον Ντόναλντ Τράμπ υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2024. Στην πρώτη του συγκέντρωση μετά την έρευνα του FBI στην έπαυλη του, όπου κρατούσε παράνομα άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα μετά την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο και μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον Μπάιντεν «εχθρό του Κράτους».

Πάντως η πλειοψηφία των Αμερικανών (58%) θεωρούν πως οι υποστηρικτές του κινήματος MAGA αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία. Παράλληλα, οκτώ στους δέκα Αμερικάνους υποστηρίζουν ότι οι σήμερα οι ΗΠΑ είναι πιο διχασμένες από ότι ήταν η γενιά των γονιών τους, ενώ το 67% δηλώνει απαισιόδοξο ότι Αμερικάνοι με διαφορετικά πολιτικά «πιστεύω» μπορούν να έρθουν πιο κοντά και να δουλέψουν τις διαφορές τους.

Και κάπως έτσι στο Οχάιο ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν ένοπλο Αμερικάνο βετεράνο του στρατού που επιτέθηκε σε πράκτορα του FBI, ενώ στην Πενσιλβάνια ένας άντρας με ιστορικό άρνησης στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, κατηγορήθηκε ότι απειλούσε να σφαγιάσει ομοσπονδιακούς πράκτορες, τους οποίους συνέκρινε με τους Ναζί και την ΚαΓκεΜπε.

Οι πολίτες των ΗΠΑ ανησυχούν ακόμη και για την ακεραιότητα των εκλογών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.