Οι χειρότεροι οδηγοί στην Ευρώπη – Οι «πρωτιές» των Ελλήνων

©LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Επιθετικοί, επικίνδυνοι και μεθυσμένοι περιγράφονται οι Ευρωπαίοι οδηγοί, σε μια έρευνα από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα.

Η έρευνα διεξήχθη τον Μάρτιο του 2022 από την Ipsos για την εταιρεία Vinci Autoroutes. Τουλάχιστον 1.000 οδηγοί από 11 χώρες ερωτήθηκαν για τις οδηγικές τους συνήθειες αλλά και εκείνες των άλλων οδηγών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 79% των Ευρωπαίων πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τους συμπατριώτες οδηγούς, την ώρα που το 97% εξ αυτών θεωρεί τον εαυτό του ως άριστο οδηγό.

Το 42% των Πολωνών οδηγεί «για τον εαυτό του». Μόλις το 16% των Ιταλών θεωρεί τους συμπατριώτες του οδηγούς ευγενικούς, ενώ το 14% των Γάλλων οδηγών βλέπει τους Γάλλους οδηγούς στρεσαρισμένους.

Οι Γερμανοί θεωρούν ότι μόλις το 30% των ξένων οδηγών είναι επιθετικοί. Οι πιο επικριτικοί απέναντι στις οδηγικές συνήθειες των άλλων Ευρωπαίων είναι οι Έλληνες. Το 91% των Ελλήνων σχολιάζει αρνητικά άλλους οδηγούς.

Η ξεχωριστή θέση της Ελλάδας

Οι Έλληνες περιγράφουμε τους εαυτούς μας ως τους οδηγούς εντός συνόρων, λέγοντας ότι βρίζουν, κορνάρουν, προσπερνούν αντικανονικά ή πετάγονται από το αυτοκίνητο για να διαπληκτιστούν.

Είμαστε η χώρα με τις περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουμε πίσω από ένα «ενοχλητικό» αυτοκίνητο. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των οδηγών που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ οδηγούν.

Η Ελλάδα σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην επικίνδυνη οδήγηση. Μόνο το 20% των Ελλήνων μπορούσε να σκεφτεί οτιδήποτε θετικό για τους οδηγούς άλλων εθνών.

Ο σύνδεσμος της έρευνας: The ‘worst’ drivers in Europe revealed

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.