Oceanix Busan: Η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο [vid]

@unhabitat.org

Νέες πληροφορίες για την πρώτη επιπλέουσα πόλη στη Busan της Νότιας Κορέας αποκάλυψαν τα αρχιτεκτονικά γραφεία Bjarke Ingels Group (BIG), Samoo και η τεχνολογική εταιρεία Oceanix.

Η Busan Metropolitan City μαζί με την UN-Habitat έχουν αναλάβει την εξέλιξη της Oceanix Busan. Η νέα πόλη έχει ως στόχο να προσφέρει λύσεις στις περιοχές που πλήττονται από πλημμύρες, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως 2 στους 5 ανθρώπους μένουν εντός 100 χιλιομέτρων από τη θάλασσα και το 90% των μεγαλουπόλεων είναι επιρρεπές στην άνοδο της στάθμης του νερού. Μάλιστα, οι πλημμύρες καταστρέφουν υποδομές, οδηγώντας έτσι εκατομμύρια ανθρώπους να αφήσουν τα σπίτια τους και να γίνουν κλιματικοί μετανάστες.

Η κατασκευή της Oceanix Busan αναμένεται να αποφορτίσει τις πυκνοκατοικημένες παράκτιες περιοχές, καθώς θα αποτελείται από 3 πλατφόρμες, οπού κάθε μια θα εξυπηρετεί διαφορετικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, η μία έχει σχεδιαστεί για την φιλοξενία 12.000 κατοίκων, η δεύτερη θα αποτελεί προορισμό για επισκέπτες και η τρίτη για έρευνα και μελέτη θαλάσσιας ζωής, προσφέροντας έτσι νέες θέσεις εργασίας για τον τοπικό πληθυσμό. Οι πλατφόρμες θα συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες, ενώ τα κτίρια που θα κατασκευαστούν δεν πρόκειται να ξεπερνούν τα 25 μέτρα σε ύψος (μέγιστο όριο 5 ορόφων) προκείμενου να υπάρχει ανθεκτικότητα στις ριπές ανέμου.

Η πόλη θα είναι ενεργειακά αυτόνομη και θα έχει δικά της συστήματα για επεξεργασία αστικών λυμάτων, ανακύκλωση και αγροκαλλιέργεια σε αστικό περιβάλλον. Η κατασκευή της υπολογίζεται πως θα κοστίσει 200 εκατομμύρια δολάρια και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025 σύμφωνα με την dailymail.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.