Ο γκαφατζής κ. Μπάιντεν (βίντεο)

Περιστατικά όπως αυτό που συνέβη τον Μάρτιο του 2020, όταν ο Μπάιντεν έπεσε σε λιγότερο από ένα λεπτό τρεις φορές, στην προσπάθεια του να ανέβει τη σκάλα του Air Force One, αποτέλεσαν την καλύτερη «τροφή» για κριτική. Οι ισχυροί άνεμοι που επικαλέστηκε ο Λευκός Οίκος δεν έπεισαν κανέναν.

Κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Ασία και ερωτηθείς στο Τόκιο για το εάν ήταν έτοιμος οι ΗΠΑ να εμπλακούν στρατιωτικά για να υπερασπίσουν την Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεσης από την Κίνα, απάντησε με ένα ξεκάθαρο «ναι», αναφέροντας πως αυτή είναι «η δέσμευση που έχουμε αναλάβει». Μόνο που οι ΗΠΑ δεν έχουν αναλάβει τέτοια δέσμευση.

Τον περασμένο Μάρτιο και ενώ η ρωσική εισβολή ήταν σε πλήρη εξέλιξη ο Αμερικάνος πρόεδρος από την Πολωνία είπε αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν: «Για όνομα του Θεού αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος δεν θέτει ζήτημα αλλαγής εξουσίας στη Ρωσία.

Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν ο «χρησμός» – λίγες ημέρες πριν από τη ρωσική εισβολή – σχετικά με τις συνέπειες που θα υποστεί η Μόσχα σε περίπτωση που άρχιζε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ήταν τότε που ο Μπάιντεν έκανε το διαχωρισμό μεταξύ της «μικρής» και της «μεγάλης» εισβολής, αφήνοντας τη διεθνή κοινότητα και γνώμη να «ψάχνονται» για το τι ακριβώς εννοούσε.

9 Σεπτεμβρίου 2008, Μισούρι: «Μου είπαν ότι ο Chuck Graham, ο γερουσιαστής της Πολιτείας, είναι εδώ. Σήκω Chuck, να σε δούμε. Ωχ… τι λέω, πάντως έκανες τους πάντες να σηκωθούν, φίλε!»

Ο Chuck Graham ήταν παραπληγικός και κινούνταν με αναπηρικό καροτσάκι.

23 Μαρτίου 2010, Λευκός Οίκος: «This is a big f… deal».

Τοποθέτηση του on camera ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δευτερόλεπτα πριν την υπογραφή του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας (Affordable Care Act) από τον πρόεδρο Obama.

27 Μαΐου 2022, Ανάπολις: «Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι όταν ζητούσα κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εκτός από το ΝΑΤΟ, θα τις υποστήριζαν η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Βόρεια Κορέα, κάποιες από τις χώρες της ASEAN;»

Ομιλία στους αποφοίτους της Ναυτικής Ακαδημίας. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει στηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.