Ο Δήμος Γλυφάδας θα μοιράσει δωρεάν καυσόξυλα στους δημότες

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχωρά για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Γλυφάδας.

Ο Δήμος Γλυφάδας θα μοιράσει δωρεάν καυσόξυλα στους δημότες του, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

   Πρόκειται για ξυλεία που προέκυψε μέσα από τα έργα καθαρισμού του δήμου ή λόγω της κακοκαιρίας. Στη συνέχεια γίνεται ο τεμαχισμός από τη δημοτική υπηρεσία και θα διανεμηθούν δωρεάν.

   «Συνεχίζεται φέτος η δωρεάν διανομή ξυλείας σε δημότες και κατοίκους της Γλυφάδας», λέει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και εξηγεί: «Ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος, για όλη την Ευρώπη και φυσικά και για την Ελλάδα. Εμείς στη Γλυφάδα, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στηρίξουμε τους πολίτες στην κρίσιμη αυτή συγκυρία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συγκεντρώνουμε τα δέντρα και κλαδιά που μαζεύουμε από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης, είτε τα επικίνδυνα είτε όσα πέφτουν λόγω κακοκαιρίας και στη συνέχεια τα τεμαχίζουμε και τα διανέμουμε δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και στους κατοίκους της πόλης μας, για να ζεστάνουν τα σπίτια τους τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα».

   Η διανομή περιλαμβάνει και όσους είχαν ζητήσει ξύλα από την πρώτη φάση, η οποία δεν καλύφθηκε πλήρως. Οι φετινές αιτήσεις θα αρχίσουν να ικανοποιούνται, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διανομή σε περσινούς δικαιούχους.

   «Τα ξύλα διανέμονται ανάλογα με τις ποσότητες που συγκεντρώνουμε όλους τους μήνες από όλα τα κλαδέματα σε όλη τη Γλυφάδα. Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, λόγω και της ενεργειακής κρίσης και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες μπορούμε», τονίζει ο κ. Παπανικολάου και καταλήγει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους του δήμου μας, που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, στον τεμαχισμό, στη διανομή και συνολικά στο απαιτητικό αυτό εγχείρημα».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.