Ντοκιμαντέρ απεικονίζει την εμπειρία του Λούις Άρμστρονγκ στην Αμερική του 20ου αιώνα [vid]

Η περιοδεία του Λούις Άρμστρονγκ και οι τεταμένες σχέσεις με τον μάνατζέρ του, Τζόνι Κόλινς, είναι ένα από τα πολλά γεγονότα που προβάλλονται στο «Louis Armstrong’s Black & Blues», ένα νέο ντοκιμαντέρ της Apple TV+.

Ο Σάσα Τζένκινς είναι ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ που απεικονίζει τον Λούις Άρμστρονγκ στη Νέα Ορλεάνη και τη Νέα Υόρκη, να εργάζεται για να εδραιωθεί το χώρο της μουσικής.

Το «Louis Armstrong’s Black & Blues» βασίζεται κυρίως σε αρχειακό υλικό, για να αφηγηθεί την ιστορία του Άρμστρονγκ. Το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στους κινδύνους που αντιμετώπιζαν οι Αφροαμερικανοί διασκεδαστές της εποχής και εξερευνά την εμπειρία του Άρμστρονγκ.

«Το αφήγημα ήταν ότι αυτός ο τύπος είναι πουλημένος, χαμογελάει πάντα στον λευκό άνδρα», ανέφερε ο Τζένκινς στο Realscreen. «Αλλά μαθαίνεις όλα αυτά τα πράγματα… ότι έκανε κράτηση σε αυτά τα φανταχτερά ξενοδοχεία που δεν εξυπηρετούσαν, ούτε δέχονταν μαύρους και έλεγε: “Αν δεν μπορώ να μείνω, δεν θα παίξω”. Αυτός είναι ακτιβισμός, αυτό είναι αλλαγή», υπογράμμισε.

Το ντοκιμαντέρ φέρει τον τίτλο της διασκευής του Άρμστρονγκ στο «Black and Blue» του Φατς Ουάλερ, το οποίο «έχει ονομαστεί το πρώτο πραγματικό τραγούδι διαμαρτυρίας της αμερικανικής μουσικής ενάντια στη φυλετική ανισότητα» σύμφωνα με άρθρο του Πριντό στην εφημερίδα «The Guardian».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.