Nordic Monitor: Σχέδιο για προβοκάτσια της Τουρκίας στην Ελλάδα

©EPA

«Τουρκική μονάδα πληροφοριών ετοιμάζεται για μυστική επιχείρηση στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος άρθρου του εξόριστου τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ του Nordic Monitor, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σχέδιο για προβοκάτσια της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ γράφει στο Nordic Monitor πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντγάν «που τους πρόσφατους μήνες έχει επανειλημμένα απειλήσει την Ελλάδα με εισβολή, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την ΜΙΤ για να κλιμακώσει τις σχέσεις με την Ελλάδα, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και γείτονα».

Η μονάδα αυτή θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά για μυστική επιχείρηση στρατιωτικού τύπου ενάντια σε δυτική χώρα.

Ο τούρκος δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι υπάρχει σχέδιο που είναι στην διάθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επιχείρηση – «προβοκάτσια» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) σε ελληνικό έδαφος, την περίοδο των εκλογών του 2023.

Σύμφωνα με το Nordic Monitor, το σχέδιο περιλαμβάνεισενάρια όπως σαμποτάζ σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια, η ύψωση τουρκικής σημαίας σε ελληνικές νησίδες ή βραχονησίδες, καθώς επίσης και μια επιχείρηση τύπου «false flag» που θα στήσει σκηνικό κλιμάκωσης και θα δώσει την πρόφαση, τη «δικαιολογία» και μια «νομιμοποίηση», σε ψευδή βάση, στην Τουρκία ώστε να προβεί σε επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι το σχέδιο παραδόθηκε στον Ερντογάν από τον έμπιστό του και επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν. «Πρωταγωνιστικό ρόλο» θα έχει η ειδική μονάδα Τούρκων πρακτόρων της MIT.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή κοντά στις εκλογές του 2023.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.