Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται να είναι η νικηφόρα δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία»

«Ο μεγάλος μας στόχος δεν είναι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ να είναι η νικηφόρα δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει ένας σταθμός, οι ευρωεκλογές, που είναι πολύ κρίσιμος. Έχουμε θέσει στόχους, αλλά ο μεγάλος στρατηγικός στόχος είναι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές», υπογράμμισε εμφατικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτηθείς για τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, το πρωί σε συνέντευξή του στην τ/σ του ΑΝΤ1.

«Η δημοκρατική παράταξη δημιουργήθηκε μετά από μεγάλες ανακατατάξεις. Υπηρέτησε τον ελληνικό λαό. Έγιναν λάθη, αλλά παρήγαγε ένα πολύ μεγάλο έργο. Αυτή η παράταξη, με έναν σύγχρονο τρόπο, με νέα πρόσωπα, έρχεται να παίξει τον ιστορικό της ρόλο: να είναι ο πραγματικός αντίπαλος στη συντήρηση στην πατρίδα μας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενώ απηύθυνε προσκλητήριο στους προοδευτικούς πολίτες λέγοντας «ό,τι κόμμα κι αν ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές, εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα για να βελτιώσει τη ζωή σας».

«Με ρωτάτε αν κάνουμε συμμαχίες. Κάνουμε κοινωνικές συμμαχίες με την οικολογία, με τα κινήματα, με ανθρώπους της Αριστεράς που όμως δεν είναι λαϊκιστές και σέβονται τις ανεξάρτητες αρχές», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και έκανε λογοπαίγνιο για τα στελέχη της Ομπρέλας και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αφορμή το χθεσινό περιστατικό κατά τη κατάθεση στεφανιού στο Πολυτεχνείο: «Επειδή με ρώτησε κάποιος το πρωί για τη χρήση της ομπρέλας χθες στο Πολυτεχνείο, δεν έχει κανένα πολιτικό μήνυμα».

Για το γεγονός ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά όχι ακόμη με τον πρωθυπουργό ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε επισήμως να με δει. Ο κ. Μητσοτάκης, αντίθετα, το έκανε μέσω δημοσιογράφων και κύκλων. Αν υπάρξει επίσημο αίτημα για συγκεκριμένο θέμα, που αφορά στην οικονομία ή τα εθνικά θέματα, δεν έχω κανένα ζήτημα να μιλήσω με οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό. Εμείς είμαστε ένα κόμμα της προόδου και της λογικής και ψάχνουμε συναινέσεις. Αλλά συναινέσεις στο προσκήνιο, με θεσμικό τρόπο, όχι με παρασκηνιακά παιχνίδια».

Σχετικά με την καταψήφιση του αιτήματος του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με πεδίο διερεύνησης από το 1997, για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι δεν γίνονται παζάρια ούτε ανταλλάσσονται ψήφοι. «Δεν στηρίζουμε μια Εξεταστική-κοροϊδία, που βασίζεται στο σκεπτικό ότι για το έγκλημα του 2023, που έγινε λόγω της έλλειψης τηλεδιοίκησης, την οποία πλήρωσε ο Ευρωπαίος φορολογούμενος 54 εκατομμύρια ευρώ, ξεκινάμε να ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα από το 1997 αντί να προχωρήσουμε σε Προανακριτική Επιτροπή. Γιατί από το 1997; Έχετε αναρωτηθεί; Τι λέει η πρόταση του ΚΚΕ; “Ξεκινάμε από το 1997, γιατί τότε πρώτη φορά γίνεται μεταφορά ευρωπαϊκών οδηγιών για τον σιδηρόδρομο στο εθνικό δίκαιο”. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει την ιδεοληψία του ΚΚΕ να ξεκινήσουμε από τότε που μπήκαν οι ευρωπαϊκοί κανόνες ασφάλειας για τους σιδηροδρόμους», προσέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη της κριτικής του στη ΝΔ την οποία κατέκρινε λέγοντας πως «εκμεταλλεύεται την αντιευρωπαϊκή ιδεοληψία του ΚΚΕ για να μην οδηγηθεί η ιστορία σε Προανακριτική». «Βγαίνει ο κ. Βορίδης στη Βουλή και λέει: “Ψηφίζουμε την πρόταση του ΚΚΕ, αλλά σας λέμε από τώρα ότι θα καταψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες”. Ποιος θα κρίνει ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες; Ο κ. Βορίδης; Δικαστής είναι;» σημείωσε κ. Ανδρουλάκης.

Επισήμανε ως μείζονα προβλήματα την ακρίβεια, το κόστος στέγασης και την αποδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επισημαίνοντας την αποτυχία των πολιτικών που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση.

«Η ακρίβεια ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, -μετά τον κορονοϊό- και κλιμακώθηκε με τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εάν σε 2,5 χρόνια αποτελούν επίτευγμα τέσσερα πρόστιμα, τότε πείτε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “μπράβο”» σχολίασε δηκτικά επιμένοντας στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, τη διενέργεια ουσιαστικών ελέγχων στην αγορά με ενίσχυση όλων των εποπτικών φορέων και ένα χειραφετημένο καταναλωτικό κίνημα.

Για τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με τη μείωση της φοροδιαφυγής ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως από την Τράπεζα της Ελλάδας προσδιορίζεται στα 10 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση προϋπολογίζει στα 800 εκατομμύρια τα κρατικά έσοδα από το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

«Από πού θα τα πάρουν; Από αυτούς που φοροδιαφεύγουν με 200.000, 180.000, 150.000; Όχι, βέβαια. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν στοχεύει στον μεγάλο πλούτο» ανέφερε και υπενθύμισε τις φοροαπαλλαγές στις γονικές παροχές έως 4,8 εκατ. ευρώ, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση και ευνόησε τους οικονομικά ισχυρούς.

«Θυμάστε τι μας έλεγαν προεκλογικά; “Μην ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, φέρνει φοροκαταιγίδα”. Γιατί έλεγα να φορολογήσουμε αυτούς που έχουν μετοχές αξίας 4 και 5 εκατομμύρια ευρώ. Και τώρα, τι κάνουν; Χτυπούν τον πιο αδύναμο ελεύθερο επαγγελματία» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.