Netflix: Απολύσεις και αλλαγές μετά την απώλεια συνδρομητών

©Thibault Penin -Unsplash

Η Netflix απέλυσε πάνω από 150 εργαζομένους από τα δημιουργικά της τμήματα ως αποτέλεσμα της απώλειας συνδρομητών το πρώτο τρίμηνο του 2022.

«Όπως εξηγήσαμε και στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μειωμένη ανάπτυξη μας αναγκάζει να περιορίσουμε το κόστος. Έτσι δυστυχώς απολύουμε σήμερα περίπου 150 εργαζομένους που εργάζονταν στην πλειονότητα τους στις ΗΠΑ.

Αυτές οι αλλαγές οφείλονται κυρίως σε επιχειρηματικές ανάγκες και όχι στις προσωπικές επιδόσεις των εργαζομένων, γεγονός που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη αφού κανένας μας δεν ήθελε να πει αντίο σε τόσους σπουδαίους συνεργάτες. Προσπαθούμε σκληρά να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Αυτές οι απολύσεις δεν ήταν η μοναδική κίνηση της Netflix. Ήδη υπάρχουν κινήσεις σχετικά με ένα νέο πλάνο συνδρομής με χαμηλότερη τιμή που θα περιλαμβάνει όμως διαφημίσεις.

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις για περιορισμό του μοιράσματος των κωδικών. Τελος, μέσα στη χρονιά αναμένεται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά το live-streaming.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.