Νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής

Με το ενεργειακό κόστος να είναι πολύ υψηλό λόγω της κρίσης, η επίλυση της «εξίσωσης» του ενεργειακού ζητήματος αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τα νοικοκυριά. 

Παρά τη δύσκολη συγκυρία, πρωταρχικός στόχος της ΕΔΑ Αττικής εξακολουθεί να είναι η διαρκής επέκταση του δικτύου διανομής της σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς και η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου-του πλέον ασφαλούς, αποδοτικού και περιβαλλοντικά φιλικού συμβατικού καυσίμου- στο ενεργειακό μείγμα της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την ομαλή μετάβαση των νοικοκυριών στην πράσινη ενέργεια. 

Η ΕΔΑ Αττικής έχει, διαχρονικά, αποδείξει ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες των νοικοκυριών, παρέχοντας υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Και ειδικά σε μία περίοδο που ο οικογενειακός προϋπολογισμός δέχεται ασφυκτική πίεση, η ΕΔΑ Αττικής προσφέρει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να κερδίσουν και να εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους που ξεκινούν από 600 ευρώ για μεμονωμένα διαμερίσματα και μονοκατοικίες και ανέρχονται έως και 3.500 ευρώ για εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης πολυκατοικίας.

Δυνητικοί ωφελούμενοι του νέου αυτού προγράμματος επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης είναι οι κατοικίες που βρίσκονται επί ενεργού δικτύου φυσικού αερίου, ενώ σημειώνεται ότι αφορά συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου για κεντρική και αυτόνομη θέρμανση. Στις επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται η εγκατάσταση των συσκευών και εξαρτημάτων που απαιτούνται για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας, σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου.

Το πρόγραμμα «τρέχει» ήδη από τις … Ιουλίου ενώ η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των ενδιαφερόμενων θα διαρκέσει μέχρι να εξαντληθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός και καταληκτική ημερομηνία τις 2 Σεπτεμβρίου 2022. Μάλιστα, η ΕΔΑ Αττικής, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της, παρέχει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές να ενημερωθούν εύκολα και γρήγορα για την ύπαρξη ενεργού δικτύου στην περιοχή τους μέσω της ιστοσελίδας της ΕΔΑ Αττικής edaattikis.gr ή μέσω της νέας της εφαρμογής για κινητά Eda Attikis, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα του δικτύου διανομής στον δρόμο της κατοικίας τους, ώστε να εκδηλώσουν έγκαιρα ενδιαφέρον για σύνδεση. Οι ενδιαφερόμενοι για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με την ΕΔΑ Αττικής Μ.Α.Ε. μέσω του τηλεφωνικού της αριθμού 11322 και  όλων των διαθέσιμων τρόπων εξυπηρέτησης και επικοινωνίας, οι οποίοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Εταιρείας. 

Σήμερα, όπου το φυσικό αέριο αποτελεί τη βέλτιστη δυνατή επιλογή για τις καθημερινές ενεργειακές ανάγκες των νοικοκυριών, καθώς προσφέρει σημαντικά οφέλη συγκριτικά με άλλα συμβατικά ορυκτά καύσιμα, το πρόγραμμα επιδότησης της εγκατάστασης θέρμανσης της ΕΔΑ Αττικής, αναμφίβολα, αποτελεί μια έξυπνη και βιώσιμη επένδυση μέσω της οποίας ο καταναλωτής να επωφεληθεί πολλών πλεονεκτημάτων. Αφενός, γιατί δίνει στα νοικοκυριά τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν ενεργειακά την υποδομή θέρμανσης της οικίας τους με χαμηλότερο κόστος. Αφετέρου, γιατί μπορούν να απολαμβάνουν απεριόριστα όλα τα οφέλη που προσφέρει το φυσικό αέριο, όπως ενεργειακή αποδοτικότητα, ασφαλή χρήση, μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος και τη σταδιακή μετάβαση σε πιο «πράσινη» ενέργεια. Συνεπώς, με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης της ΕΔΑ Αττικής, τα νοικοκυριά βγαίνουν πολλαπλά κερδισμένα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος και στη δημιουργία πράσινων και βιώσιμων πόλεων, ξεκινώντας από την κατοικία τους.

Με αφορμή το νέο πρόγραμμα επιδότησης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ Αττικής, κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης σημείωσε: «Μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, η ΕΔΑ Αττικής αποδεικνύει έμπρακτα ότι στέκεται με υπευθυνότητα δίπλα στα νοικοκυριά και στις οικογένειες. Στην ΕΔΑ Αττικής συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη, επέκταση, και πύκνωση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε όλο το λεκανοπέδιο. Όραμά μας είναι να προσφέρουμε καθαρότερη ενέργεια, υψηλής απόδοσης και με ασφάλεια του δικτύου διανομής, συμμετέχοντας έμπρακτα στη δημιουργία βιώσιμων πόλεων. Για το λόγο αυτό, η ΕΔΑ Αττικής σχεδιάζει και υλοποιεί διαρκώς πρωτοβουλίες που δημιουργούν υψηλή προστιθέμενη αξία για τα νοικοκυριά, οι οποίες ταυτόχρονα διευκολύνουν την ομαλή μετάβασή τους στη χρήση καθαρότερων μορφών ενέργειας, με όχημα το φυσικό αέριο. Με πλήρη επίγνωση της σημασίας του έργου μας απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, εργαζόμαστε με συνέπεια για μία βιώσιμη Αττική, ενεργειακά πιο «καθαρή» και πιο αποδοτική. 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.