Νεκρά Θάλασσα: Μια διαφορετική εμπειρία κολύμβησης

©Unsplash

Νεκρά θάλασσα ονομάζεται η μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας με την Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

Είναι σχεδόν 10 φορές πιο αλμυρή από τον ωκεανό. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου. Έχει μήκος 77 χλμ. και μέγιστο πλάτος 16 χλμ. και η ονομασία οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα αλατιού, που έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής.

Περιέχει μεγάλες ποσότητες διαλυμένων ανόργανων στερεών ουσιών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει κανεί ργανισμός. Περιέχει αλάτι σε ποσοστό 24%.

Στην παραλία της Νεκράς Θάλασσας υπάρχουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες και μπαράκια για να πάει κάποιος, δεδομένου ότι η εμπειρία της κολύμβησης είναι μοναδική. Η Νεκρά Θάλασσα είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου μπορείς να κάνεις ηλιοθεραπεία και να μην καείς ποτέ. Η μοναδική γεωγραφική θέση της λίμνης της προσφέρει προστασία ενάντια στις ακτίνες UV.

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και το Mount Sodom. Αυτό το βουνό βράχου-άλατος είναι απαραίτητο για εκείνους που θέλουν να προσθέσουν λίγο περιπέτεια στην εμπειρία τους.

Υπάρχουν, άλλωστε, πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας για τους δραστήριους,

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.