Νέα παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Siemens

©EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, πραγματοποίησε νέα παρέμβαση στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων στην υπόθεση Siemens.

O κ. Ντογιάκος ζήτησε να του διαβαστεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κρίθηκε ότι στην υπόθεση Siemens μεγάλος αριθμός των επί μέρους αξιοποίνων πράξεων έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε την απόφαση του Εφετείου, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.

O κ. Ντογιάκος είχε παραγγείλει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση.

Ο κ. Ντογιάκος με νεότερη παραγγελία του ζητάει από τον κ. Ζήση να ερευνήσει εάν συνέβαλαν στην παραγραφή των αδικημάτων στην υπόθεση της Siemens, οι αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Πέραν τούτων, να ελέγξετε αν και σε ποιο βαθμό συνετέλεσαν στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων της εν λόγω υπόθεσης και οι επελθούσες, κατά καιρούς νομοθετικές μεταβολές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα με τους νόμους 4619/2019, 4637/2019 και 4855/2021».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.