Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ – Τραυματίστηκε ένας φοιτητής

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΘΕ / ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη εντός του ΑΠΘ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Ομάδα φοιτητών, που έκανε διαμαρτυρία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, κινήθηκε κατά διμοιρίας των ΜΑΤ. Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φοιτητή.

Υπενθυμίζεται πως χθες, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο που συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων.

Οι διαμαρτυρόμενοι αντέδρασαν στην παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας στους χώρους του ΑΠΘ, ενώ συνεχίζεται η κατασκευή βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στις σκάλες μεταξύ των ορόφων του Κτιρίου Διοίκησης φτάνοντας και φώναζαν συνθήματα κατά της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 4777/2021 που αφορούν την εγκατάσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στα ΑΕΙ. Μάλιστα, αντιπροσωπεία κατέθεσε στη Σύγκλητο τα αιτήματα των φοιτητών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.