Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στο Ρέθυμνο – Εκκενώνεται οικισμός

©EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στο Ρέθυμνο σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Το neakriti.gr, επικαλούμενο δηλώσεις του δημάρχου Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, αναφέρει ότι η φωτιά αναζωπυρώθηκε εκ νέου στον δήμο και εκκενώνεται πάλι ο οικισμός του Αγίου Γιώργη, ενώ απομακρύνονται και οι κάτοικοι από βίλες που βρίσκονται στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου ανέφερε ότι επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των χωριών που είχαν εκκενωθεί, καθώς η φωτιά δεν απειλούσε σπίτια.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές στο πύρινο μέτωπο της φωτιάς στο δήμο Αγίου Βασιλείου. Η φωτιά που ξεκίνησε χθες νωρίς το μεσημέρι έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής γης, ελαιώνες, μελίσσια και βοσκοτόπια.

Η καταστροφή από τις φλόγες Ξεκινάει Από Κρύα Βρύση, Ορνέ, Μέλαμπες, Σαχτούρια και έφτασε μέχρι τις πρώτες κατοικίες παραθεριστικές της Αγίας Γαλήνης. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή πρόκειται για μία καταστροφή η οποία θα καθυστερήσει την ανάταξη δυνάμεων στους αργότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής.

Από τα ξημερώματα επιχειρούν στην περιοχή και 5 εναέρια μέσα, ενώ στη μάχη παραμένουν και 100 πυροσβέστες με 30 οχήματα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.