Μουσικό αποκαλόκαιρο στην Αθήνα

©EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Το Action24Press προτείνει πέντε μοναδικές μελωδικές συναντήσεις για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι.

Action24Press Team

Μετά από μια θερινή συναυλιακή περίοδο που ήταν σίγουρα μια από τις πλουσιότερες τις τελευταίας δεκαετίας, η πρωτεύουσα έχει πολλές ακόμη εκπλήξεις για όσους θέλουν να μαγευτούν, να χορέψουν, να συγκινηθούν και να ταξιδέψουν μέσα από αγαπημένες επιτυχίες.

Νίκος Πορτοκάλογλου & Φατμέ

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, έρχεται στο City Garden Festival για μία μοναδική συναυλία με special guest τους Φατμέ. «Μου φαίνεται απίστευτο πως έχουν περάσει 40 χρόνια από τον πρώτο μας δίσκο και 33 χρόνια από την τελευταία φορά που παίξαμε μαζί ζωντανά», ανέφερε ο Νίκος Πορτοκάλογλου για την επανένωση του θρυλικού συγκροτήματος. Μαζί με τον τραγουδιστή η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές και ο Βύρων Τσουράπης, σταθερός συνεργάτης του τα τελευταία χρόνια.

Info: Δευτέρα 5/9 – 21:00 – Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου

Vienna Mozart Orchestra

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο με έργα Μότσαρτ και βιενέζικα Βαλς. Οι δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας θα μεταφέρουν το κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και αγαπημένα έργα του Μότσαρτ και των Στράους. Η ορχήστρα είναι διάσημη και για τα κοστούμια της καθώς οι μουσικοί της είναι ντυμένοι με αυθεντικά ρούχα και περούκες εποχής. Στη σκηνή θα εμφανιστούν επίσης σοπράνο από την Όπερα της Βιέννης σε γνωστές και αγαπημένες άριες.

Info: Τρίτη 6/9 – 21:00 – Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Γκόραν Μπρέγκοβιτς

Ο διάσημος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς έρχεται στην Αθήνα και γιορτάζει τη δύναμη της μουσικής, σε μια μουσική συνάντηση γεμάτη ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων. Η συναυλία του στο City Garden Festival by Christmas Theater θα περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov», όπως και μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια.

Info: Τετάρτη 7/9 – 21:00 – Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Γιώργος Περρής

Η διαχρονική Ελληνίδα ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη συναντά επί σκηνής τον Γιώργο Περρή, έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς σε μια συναυλία γεμάτη μελωδίες που έχουν συντροφεύσει το Ελληνικό κοινό εδώ και δεκαετίες. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει μια τεράστια μουσική γκάμα και έχει ταξιδέψει σε όλη την υφήλιο με τα τραγούδια της. Ο Γιώργος Περρής έγινε ο πρώτος Ελληνας τραγουδιστής που συνδέθηκε με τα βραβεία Grammy, καθώς επιλέχθηκε ως ένας από τους επιδραστικότερους τραγουδιστές παγκοσμίως. Η μουσική τους συνάντηση θα χαρίσει μαγικές στιγμές στο κοινό.

Info: Τετάρτη 7/9 – 21:30 – Faliro Summer Theater

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Μια μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με δεκάδες αγαπημένους έλληνες καλλιτέχνες έρχεται στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Ο θεμελιωτής του ελληνικού ροκ μαζί με τους Τερμίτες υπήρξε ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς μουσικών της δεκαετίας του ’90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και οι επιτυχίες του δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούγονται.

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καμιά αφορμή για μια συναυλία – γιορτή για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η αφορμή παρόλα αυτά είναι η συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του, αλλά και η επιθυμία συναδέλφων – φίλων του να βρεθούν επί σκηνής και να τραγουδήσουν το σπουδαίο ρεπερτόριο του.

Συμμετέχουν οι: Παυλίνα Βουλγαράκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Ελισσάβετ Καρατζόλη, Κίτρινα Ποδήλατα, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Θοδωρής Μαραντίνης, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Μουζουράκης, Δήμητρα Πάπιου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλα Πάχου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Steve Tesser, Διονύσης Τσάκνης. Μαζί τους επί σκηνής παίζουν μουσικοί που αποτέλεσαν φίλοι και συνεργάτες του Λαυρέντη.

Info: Παρασκευή 9/9 – 21:00 – Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.