Μουντιάλ: Η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του 2030 μαζί με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία

© Unsplash

Η Ελλάδα εμφανίζεται έτοιμη να καταθέσει φάκελο για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030 μαζί με την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Ιστοσελίδα από το Καΐρο, αναφέρει πως οι τρεις χώρες θέλουν από κοινού να διοργανώσουν το Μουντιάλ. Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες των τριών χωρών πραγματοποίησαν διάσκεψη ώστε να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την κατάθεση του φακέλου.

Το «Cairo24» αναφέρει πως ο Ασράφ Σόμπι, Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Αιγύπτου, ήρθε σε επαφή με τους ομολόγους του από την Σαουδική Αραβία και την Ελλάδα για να καταθέσουν φάκελο στη FIFA για να διοργανώσουν την διοργάνωση του 2030.

Στη χώρα μας τα γήπεδα τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιχνίδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μέχρι στιγμής η νεόκτιστη «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» της ΑΕΚ, το «Γ. Καραϊσκάκης» του Ολυμπιακού και το ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, τρείς φάκελοι έχουν κατατεθεί για την διοργάνωση του 2030. Συγκεκριμένα, Μαρόκο, Τυνησία και Αλγερία έχουν θέσει ήδη υποψηφιότητα, η δεύτερη περίπτωση συνδιοργάνωση της Ισπανίας με την Πορτογαλία και η τρίτη της Κολομβίας με την Ουρουγουάη, ως επετειακού Μουντιάλ για τα 100 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.