Μητσοτάκης: Θα ενημερώσω για τις προκλήσεις όλους τους ηγέτες στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Για τις κινήσεις της Τουρκίας θα ενημερώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ομολόγους του στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στη Θεσσαλονίκη.

«Θα είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε συνολικά τις προκλήσεις για την ευρύτερη περιοχή μας και να δούμε τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω και τους ομoλόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα, όπως αυτή εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες αλλά σε καμιά περίπτωση η Σύνοδος αυτή δεν έχει ως κύριο αντικείμενο την Τουρκία.Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στον ηγετικό ρόλο, τον οποίο μπορεί να παίξει η Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM 100.

Η Σύνοδος θα γίνει σε ξενοδοχείο της πόλης και αναμένεται να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο δείπνο θα βρίσκεται ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ενώ παρών θα είναι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Όλαφ Σολτς και τους υπόλοιπους παρευρισκομένους για θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.