Μενέντεζ: Γεωστρατηγικό κέντρο οι εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη

©ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γερουσιαστή και Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Μενέντεζ έπειτα από την ομιλία του στη Βουλή. Ο Γερουσιαστής αποτελεί πιστό σύμμαχο της Ελλάδας στο Κογκρέσο, ο οποίος συχνά ασκεί οξύτατη κριτική στην Τουρκία για τις προκλητικές της ενέργειες.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης και η πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Στον διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες ο Γερουσιαστής τόνισε μεταξύ άλλων την πρόοδο που έχει γίνει στην Αλεξανδρούπολη και υποστήριξε πως θα γίνει «γεωστρατηγικό κέντρο για την Ελλάδα, την περιοχή και τους συμμάχους μας».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τον υποδέχθηκε λέγοντας: «Χαρά μου να σε καλωσορίζω πάλι στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια για την βράβευσή σου από το ΕΚΠΑ. Είναι σημαντική στιγμή για το πανεπιστήμιο, αλλά επίσης για εσένα. Υπάρχουν πολλά ακόμα να κάνουμε μαζί: όχι μόνο γεωπολιτικά, αλλά οικονομικά, εκπαιδευτικά».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.