Μητσοτάκης: Ο ελληνικός στόλος έτοιμος να παίξει κομβικό ρόλο στη μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, του Καναδά και της Αυστραλίας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε σήμερα στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Συνάντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, Boris Johnson, και επισημάνθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στο εμπόριο, τη ναυτιλία, η ενέργεια, την άμυνα και τον τουρισμό.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο ελληνικός στόλος είναι έτοιμος και μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών στις διεθνείς αγορές.

Συνάντηση είχε και με την Σουηδή ομόλογο του, Magdalena Andersson, στην οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξη του για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης, με τον Καναδό ομόλογό του Justin Trudeau. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών. Τετ α τετ είχε ο Πρωθυπουργός και με τον νεοεκλεγέντα Αυστραλό ομόλογό του Anthony Albanese. Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας, Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε, νωρίτερα, στην αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και στην ανάγκη να συνεχίσουν οι χώρες να έχουν αποφασιστικότητα απέναντι στη ρωσική απειλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είναι παρά πολύ σημαντικό οι κυρώσεις να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη και επανέλαβε ότι η Ελλάδα στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ουκρανίας. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός φάνηκε ικανοποιημένος ως προς την εξέλιξη του θέματος σχετικά με την ένταξη Φινλανδίας και τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.