Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Το brand της Ελλάδας άλλαξε – Είμαστε σε καλύτερη θέση από ότι άλλες χώρες του νότου

Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η χώρα είναι «σε καλύτερο σημείο από άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης χάρη στα μέτρα που λήφθησαν τα προηγουμενα χρόνια, αλλά και επειδή το “Brand” Ελλάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο, κάτι που έχει αντανάκλαση και στην επιχειρηματικότητα», σε συζήτηση του με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Πιο αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Πάρα το γεγονός ότι έχουμε το μεγαλύτερο χρέος στην ευρωζώνη είμαστε συγκριτικά σε καλύτερη θέση από ότι άλλες χώρες του νότου, γιατί έχουμε χαμηλές ανάγκες αποπληρωμής χρέους, γιατί φροντίσαμε τα τελευταία χρόνια να δανειστούμε και να ενισχύσουμε το μαξιλάρι ρευστότητας το οποίο έχουμε και γιατί η εικόνα της χώρας και αυτό που αποκαλούμε brand Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο και αυτό αποτυπώνεται και στις αγορές χρήματος και στις αγορές κεφαλαίων και στις αναβαθμίσεις από τους επενδυτικούς οίκους και φυσικά έχει αντανάκλαση και στην επιχειρηματικότητα και στις επιχειρήσεις και στην άνεση με την οποία οι επιχειρήσεις προχωρούν και υλοποιούν επενδυτικά σχέδια».

«Το ρίσκο «Ελλάδα» έχει σημαντικά μειωθεί και αυτό είναι που σε αυτή την πολύ δύσκολη περιπέτεια μας κάνει να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μια συγκρατημένη αισιοδοξία», πρόσθεσε.

Κλείνει ουσιαστικά τον Αύγουστο – και επισήμως με την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και με την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας το πρώτο εξάμηνο του 2023- ο δωδεκαετής κύκλος μεγάλης ταλαιπωρίας και πόνου για την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Προσδιόρισε μάλιστα ως συγκριτικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι «πια η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται ως ειδική περίπτωση, ως μία δυσάρεστη ευρωπαϊκή ιδιαιτερότητα».

Αναφέρθηκε, επίσης, στα βήματα που έχουν ήδη γίνει για τον περιορισμό του μη μισθολογικού κόστους στα οποία περιλαμβάνεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της στοχευμένης πολιτικής στήριξης καταναλωτών έναντι της ενεργειακής κρίσης τονίζοντας ότι οι στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως αυτές που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα για τα καύσιμα, είναι επιβεβλημένες και κοινωνικά δίκαιες.

Δείτε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.