Μητσοτάκης στο CNN: Ο Ερντογάν να μην σκέφτεται μία νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Νέο μήνυμα κατά των τουρκικών προκλήσεων έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε τις διαφορές μας και ο μόνος δρόμος είναι βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Έχουμε δει σοβαρές προκλήσεις από την Τουρκία τον τελευταίο καιρό. Πιστεύω ότι ο κ. Ερντογάν θα πρέπει καλύτερα να προσπαθήσει να αναβιώσει την τουρκική οικονομία, παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε ως υπεύθυνοι ενήλικες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε, δε, ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα παράγοντας ευθύνης και σταθερότητας, αλλά δεν θα επιτρέψει παραβιάσεις και αμφισβητήσεις εθνικής κυριαρχίας.

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε για ζητήματα ενεργειακής κρίσης, καθώς και των σχετικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της ΕΕ είναι «να στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά ενέργειας».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τον τουρισμό, για να απαντήσει ότι η χώρα αναμένει ένα εκατομμύριο τουρίστες στις αρχές Αυγούστου. Επισήμανε ότι οι εξελίξεις είναι πολύ θετικές στον τομέα του τουρισμού.

Τόνισε ότι η χώρας μας είναι προορισμός όχι μόνο διακοπών, αλλά και εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι έχουν αυξηθεί ιδιαιτέρως οι ροές digital nomads.

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την οικονομική κατάσταση και την πολιτική κρίση στην Ιταλία , για να τονίσει ότι η Ελλάδα έχει οικονομία που αναπτύσσεται δυναμικά.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.