Μητσοτάκης στο CNN: «Fake news» από την Άγκυρα

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Απάντηση έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών στο Αιγαίο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από τη συνέντευξή του στο CNN, κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί με τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου και το Δίκαιο της Θάλασσας, ενώ μίλησε για «fake news» όσον αφορά στους τουρκικούς ισχυρισμούς για το μεταναστευτικό. Ξεκαθάρισε, επίσηε, ότι η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στον διάλογο.

«Έχουμε σώσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντώντας στις τουρκικές επιθέσεις.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε παράλογο ότι η Άγκυρα εξαπολύει αυτού του είδους τις κατηγορίες προς την Αθήνα όταν η πρώτη έχει  τέτοιο ιστορικό αναφορικά με το μεταναστευτικό.  «Ο Ερντογάν έχει ενθαρρύνει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε πως «έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε μετανάστες». 

Σχολιάζοντας τις τουρκικές επιθέσεις για το μεταναστευτικό, μίλησε για fake new. «Πρεπει να καθίσουμε με ψυχραιμία και να μιλήσουμε με την Τουρκία».

Αναφέρθηκε, πάντως, στο «κρεσέντο προκλητικότητας» από τους Τούρκους που «αμφισβητούν την κυριαρχία των νησιών». «Η Τουρκία θα πρέπει να ακολουθήσει το Δίκαιο της Θάλασσας» υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός εστιάζοντας στο θέμα της τουρκικής παραβατικότητας.

Αναφορικά με την ενέργεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να απορροφηθεί η ακρίβεια και να μπει ένα πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου.

«Όλες οι χώρες παλεύουν με την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι στο στόχαστρο έχουν μπει τα υπερκέρδη εταιρειών με σκοπό το όφελος των περισσοτέρων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.