Μητσοτάκης σε Μπέρμποκ: Η κρίση στις τιμές της ενέργειας απαιτεί ευρωπαϊκή λύση

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως το ενεργειακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, η τουρκική προκλητικότητα και το μεταναστευτικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις θέσεις της χώρας μας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, νώ ανταλλάγησαν απόψεις και για την πρόσφατη πρότασή του για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού μείωσης της κατανάλωσης στη βιομηχανία, έναντι αποζημίωσης.

Ο Κυριάκος σημείωσε ότι η κρίση στις τιμές της ενέργειας απαιτεί ευρωπαϊκή λύση. Επιπλέον, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας για τα ελληνοτουρκικά. Επανέλαβε τη θέση πως η Ελλάδα επιθυμεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι οι τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις κυριαρχίας αποτελούν απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, η πρέσβης της Ελλάδας στη Γερμανία ,Μάρα Μαρινάκη, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης ‘Αννα-Μαρία Μπούρα και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος ,Αριστοτελία Πελώνη.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.