Μητσοτάκης: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών.

«Όσο σημαντικές και αν είναι οι εθνικές πολιτικές, νομίζω ότι υπάρχει αναγνώριση από το αναπηρικό κίνημα ότι για πρώτη φορά υπάρχει μια εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία με επιμέρους δράσεις και με έναν συντονισμό πολλών υπουργείων, άλλο τόσο σημαντική είναι και η κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αυτοργάνωσης των ανθρώπων που μπορούν να ασκήσουν επιρροή σε τοπικό επίπεδο ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση με πολίτες στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ίσες ευκαιρίες στην Εργασία».

«Έχουμε εθνικές επιτυχίες στον παραολυμπιακό τομέα και τις οποίες πρέπει να αναγνωρίσουμε καθώς είναι αποτέλεσμα της ατομικής προσπάθειας του καθενός και νομίζω θα είναι κατάκτηση για το παραολυμπιακό κίνημα η δημιουργία του παραολυμπιακού κέντρου στην Ραφήνα», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θεσμό του προσωπικού βοηθού, που, όπως είπε είναι μια από τις μεγάλες τομές που υιοθετήθηκαν. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εθνική στρατηγική για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ και σημείωσε ότι έχουν υλοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να μπορεί αυτή η στρατηγική να υλοποιείται στην πράξη. Του είχε φανεί αδιανόητο πως ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορούσε να δώσει αίμα, όπως σημείωσε.

«Έχουμε εθνική στρατηγική για την ένταξη των Ρομά στην κοινωνική και οικονομική ζωή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιδοματική πολιτική είναι ότι τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο.

Αναφέρθηκε στα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, τους βρεφονηπιακοούς σταθμούς, τις νταντάδες της γειτονιάς και το ολοήμερο σχολείο. Καταλήγοντας, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.