Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στις εκλογές αναφέρθηκε στη δευτερολογία του στη συζήτηση που γίνεται με αντικείμενο την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος τόνισε, από τη Βουλή, πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Βασικά σημεία της δευτερολογίας:

«Κύριε Βαρουφάκη αν νομίζετε ότι κοιμάμαι με την έγνοια αν θα μπείτε στη Βουλή, έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας». Σας κυνηγάνε οι ίδιες Ερινύες με τον κ. Τσίπρα για το τι έγινε το καταστροφικό αυτό εξάμηνο. Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη σας».

«Ρίξατε ή όχι κ. Τσίπρα την κυβέρνηση Σαμαρά; Εσείς προκαλέσατε τις εκλογές. Είπατε ότι η χώρα ήταν χρεοκοπημένη το 2014; Γιατί τότε είπατε ψέματα με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ότι θα σκίσετε το μνημόνιο;»

«Κύριε Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης σας κατηγορεί ότι δεν τιμήσατε αυτό που ο ίδιος νόμιζε ότι ψήφιζε ο ελληνικός λαός. Μας φέρατε ένα 3ο αχρείαστο μνημόνιο». «Δραματική και τραυματική για τη χώρα ήταν η περίοδος του 2015. Όλους τους εξαπατήσατε κ. Τσίπρα».

Νωρίτερα, o Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι από 1η Ιανουαρίου 2023, θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για όλους και θα ξεπαγώσουν οι αυξήσεις στις συντάξεις.

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σημαίνει ότι 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 θα δουν το επόμενο έτος αύξηση στις αποδοχές τους που ξεκινούν από 22 ευρώ και φθάνουν τα 676 ευρώ το χρόνο για τα υψηλά εισοδήματα.

«Στο επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός, η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους, αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο συγκεκριμένα η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας» τόνισε ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης, στη βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις κοινωνικές πολιτικές.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αναταχθεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές. «Γιατί ας μην ξεχνάμε τι είχε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από το γκρεμό. Σαν χθες πριν από επτά χρόνια κ. Τσίπρα όσο και αν κάποιοι από σας θέλετε να το ξεχάσουμε. Συνεχίστηκε με μια διαρκή καταιγίδα φόρων και τελικά έσβησε αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δις. από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε» είπε ο ίδιος.

«Ευτυχώς όλα αυτά σήμερα ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη Ελλάδα. Ανήκει στα κράτη με την με δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα το δανεισμό της στο ΔΝΤ , ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία πολύ περισσότερο καθώς όσα είπα δεν ήταν ούτε αυτονόητα ούτε εύκολα αλλά και γιατί δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.