Μητσοτάκης: «Κάθε προσπάθεια παραβίασης της κυριαρχίας θα τιμωρηθεί» [vid]

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

«Κάθε προσπάθεια παραβίασης της κυριαρχίας θα τιμωρηθεί με πολύ σοβαρό τρόπο» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε από το Ρότερνταμ ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία, με αφορμή τις κινήσεις της την τελευταία εβδομάδα. «Δεν θ’ ανεχτούμε μια νέα εκδοχή ιστορικού αναθεωρητισμού, φαντασία χαμένων αυτοκρατοριών», σημείωσε ο ίδιος.

Θα δοθεί «σαρωτική απάντηση σε όποιον νομίσει ότι τα σύνορα επαναχαράσσονται με την ισχύ», σημείωσε.

Μητσοτάκης: «Η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε ο πρωθυπουργός, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στα ελληνοτουρκικά. Ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις κινήσεις της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά της Άγκυρας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους εταίρους μας για την πρόσφατη έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας. Τέτοιες προκλήσεις, τέτοιοι λεονταρισμοί, δεν μπορεί να γίνους δεκτές, ούτε από Ελλάδα ούτε από την ΕΕ. Ζήτησα το ζήτημα αυτό, εφόσον επιμείνει η Τουρκία, να συζητηθεί στο τακτικό ευρωπαϊκό συμβούλιο του Ιουνίου, με αναφορά στα συμπεράσματα και καταδίκη της περιττής και αχρείαστης τουρκικής προκλητικότητας, είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η περιοχή μας»

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.