Μητσοτάκης: Κάνει λάθος ο Ερντογάν αν νομίζει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδας

©EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μήνυμα στην ηγεσία της Τουρκίας εξέπεμψε από το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και τη συζήτηση του με τον Πρόεδρο του Φόρουμ, Borge Brende, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως «με την Τουρκία είμαστε γείτονες» και πως η ελληνική πλευρά δεν θα είναι αυτή που θα διακόψει τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών. «Από την άλλη, όμως, εάν ο πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ή δεν θα ‘διεθνοποιήσω’ ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε έχει εσφαλμένη εντύπωση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα θίγω το συγκεκριμένο ζήτημα, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία έως ότου η Τουρκία αλλάξει τη συμπεριφορά της», τόνισε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει για μένα Κυριάκος Μητσοτάκης. Ας σκεφτεί μόνος του. Δεν θα του μιλήσω από εδώ και στο εξής. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στις διαπραγματεύσεις μας αλλά πήγε στις ΗΠΑ και άσκησε κριτική στην Τουρκία».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.