Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις απειλές κατά της εδαφικής της κυριαρχίας»

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτακη, με τη Λιθουανή ομόλογό του, Ingrida Symonite, στο Βίλνιους.

Ακολούθησαν οι διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δυο χωρών και οι δηλώσεις. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ στην ατζένα μπήκε και το μεταναστευτικό. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την ομόλογό του και για την τουρκική προκλητικότητα.

Στις δηλώσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Ενημέρωσα την πρωθυπουργό της Λιθουανίας για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κλιμακούμενη ρητορική που βάζει σε κίνδυνο την σταθερότητα στην περιοχή. Αποτελεί ένα παράδειγμα, η Τουρκία, το πώς μια αναθεωρητική δύναμη μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια».

«Η Ελλάδα κρατάει ανοιχτή την πόρτα στον διάλογο αλλά κλειστή την πόρτα στις απειλές κατά της εδαφικής μας κυριαρχίας. Η Τουρκία πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να διαλέξει στρατόπεδο στον πόλεμο της Ουκρανίας σαν να μην υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτή την περίπτωση και πρέπει να καλέσουμε χώρες που θέλουν να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας να ευθυγραμμιστούν με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις», πρόσθεσε.

Δείτε τις δηλώσεις: 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.