Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έτοιμη να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία [vid]

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο συνέδριο για «το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή», σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και πως το φθινόπωρο είναι πιθανό να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα. «Ευχαριστώ όλο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας που πάλεψε τα δύο χρόνια με τον κορωνοϊό», πρόσθεσε ο ίδιος.

 «Πήραμε οριζόντια μέτρα νωρίς με μεγάλο κόστος, τρέξαμε μια υποδειγματική επιχείρηση εμβολιασμού που άγγιξε το 83%. Η επιχείριση ελευθερία έτρεξε υποδειγματικά. Κινηθήκαμε γρήγορα και ενισχύσαμε το Σύστημα Υγείας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάποιοι θα ξεβολευτούν, αλλά είναι δυνατόν η αξιωματική αντιπολίτευση να περιοδεύει την Ελλάδα και να λέει να μη γίνουν παρεμβάσεις;». σημείωσε σχετικά με την αντιπολίτευση. «Εχω δει ενα πιλοτικό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία, θα δούμε πού χρειάζεται να δημιουργήσουμε καινούρια νοσοκομεία. Είμαστε φειδωλοί στις εξαγγελίες. Στην Κω εξαγγείλαμε νοσοκομείο, επειδή το νησί δέχεται 1 εκατ. τουρίστες», υπογράμμισε.

Σχετικά με το ΕΣΥ, σημείωσε πως «θα αποτελεί τον πυλώνα για την παροχή υγείας που θα βασίζεται σε ιδιωτικοοικονομικό τρόπο λειτουργίας». «Κάποια στιγμή θα προκύψει και νέα πανδημία μετά τον κορωνοϊό. Χρέος μας να είμαστε προετοιμασμένοι», τόνισε.

«Είναι υποχρέωση της χώρας να ζητάει τη στήριξη των συμμάχων μας. Εχουμε δει και στο παρελθόν περιόδους με ένταση στη ρητορική που έχει να κάνει και με την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους», είπε σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ενώ ως προς τις εκλογές τόνισε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Εχω πει ότι θα εξαντληθεί η τετραετία γιατί αυτό ορίζει η θεσμική τάξη», σημείωσε. 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.