Μητσοτάκης: Η Ανατολική Αττική αλλάζει προς το καλύτερο

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τα εργοτάξια για την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας – Παιανίας και της σήραγγας Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας κατά την περιοδεία του στην Ανατολική Αττική ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο το οποίο γίνεται στην Ελλάδα αν αθροίσουμε όλες τις παρεμβάσεις σε επίπεδο μονάδων επεξεργασίας και αγωγών, είτε μιλάμε για αστικά δίκτυα είτε μιλάμε για τους κεντρικούς αγωγούς. Είναι μία πολύ σημαντική παρέμβαση και φυσικά βελτιώνει την ποιότητα ζωής και δίνει άλλες δυνατότητες στην περιοχή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το χώρο κατασκευής του ΚΕΛ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εξασφαλίστηκαν 420 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση δίνοντας λύση σ’ ένα πρόβλημα δεκαετιών.

«Εδώ μιλάμε για μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες περιοχές της χώρας, η οποία είχε ακόμα βασικότατες ελλείψεις ως προς τις περιβαλλοντικές υποδομές. Νομίζω ότι αυτή είναι η σημαντική παρέμβαση η οποία γίνεται εδώ», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Τα έργα εντάσσονται σε ένα ευρύ φάσμα υποδομών που έρχονται να αναβαθμίσουν τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής. Η κατασκευή των συνολικά τεσσάρων ΚΕΛ και του αποχετευτικού δικτύου θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αναβαθμίσουν περιβαλλοντικά την περιοχή, προστατεύοντας τον υδροφόρο ορίζοντα και θέτοντας παράλληλα τέλος στην επιβάρυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών.

Πολύ σημαντικό ότι δεν έχουμε τις εικόνες ταλαιπωρίας που έχουν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του προσωπικού του Αερολιμένα καθώς και με ταξιδιώτες.

«Το πολύ σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε τις εικόνες ταλαιπωρίας που έχουν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και αυτό προσθέτει πολύ στην εμπειρία του επισκέπτη, είτε στην άφιξη, είτε στην αναχώρηση. Δείχνουμε την εικόνα μιας πλήρως οργανωμένης χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι καλές τουριστικές περίοδοι του καλοκαιριού χτίζονται τον χειμώνα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να μας δώσει και ο τουρισμός τις δημοσιονομικές ανάσες που τόσο χρειαζόμαστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του αεροδρομίου, Γιάννη Παράσχη, για την πορεία των αεροπορικών μετακινήσεων φέτος, ειδικά μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών την 1η Μαΐου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες που έχουν γίνει για την αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να εκτελούνται 63 πτήσεις ανά εβδομάδα και η επιβατική κίνηση από τις ΗΠΑ να είναι αυξημένη κατά 50% σε σύγκριση με το 2019.

Ο κ. Παράσχης ανέφερε στον Πρωθυπουργό ότι, σε αντίθεση με πολλά μεγάλα αεροδρόμια στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης εργαζόμενων, χάρη στη σωστή διαχείριση του προσωπικού που έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τη στήριξη από κρατικά προγράμματα προστασίας της απασχόλησης, όπως το «Συν-εργασία».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πράσινες πολιτικές που έχει υιοθετήσει επί χρόνια η εταιρεία του αεροδρομίου, με αιχμή την υπό κατασκευή μονάδα φωτοβολταϊκών για ιδιοκατανάλωση, που αποβλέπει σε μηδενικό ισοζύγιο ρύπων το 2025.

Επίσκεψη σε Κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου, στη Ραφήνα, όπου φιλοξενούνται Ουκρανοί Πρόσφυγες και στο λιμάνι

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε, στη Ραφήνα, κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες από το ελληνικό χωριό Σαρτανά της Ουκρανίας. Στην ίδια κατασκήνωση βρίσκονται επίσης και δύο νεογέννητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης συνοδευόμενος και από τον Δήμαρχο Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα και επισκέφθηκε τους χώρους που ζουν και αθλούνται τα παιδιά, ενώ ενημερώθηκε για τη φοίτησή τους που συνεχίζεται σε σχολείο.

«Ξέρετε πόσο κοντά είμαστε στο ελληνικό στοιχείο. Και μέσα σε αυτή τη μεγάλη τραγωδία, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας παρέχουμε έναν ασφαλή χώρο για εσάς, τα παιδιά σας, να πάνε τα παιδιά σας σχολείο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας την ευχή του γρήγορα να τελειώσει αυτή η περιπέτεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το λιμάνι της Ραφήνας όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του εν μέσω τουριστικής περιόδου καθώς και για τα σχέδια αναβάθμισης, βελτίωσης και επέκτασης των υποδομών του λιμανιού από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, Σπύρο Χρυσοφώτη, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού, Δέσποινα Γκικάκη και τον Δήμαρχο Ραφήνας, Ευάγγελο Μπουρνούς.

«Η Ραφήνα είναι η φυσική πύλη εξόδου για όλες τις βόρειες Κυκλάδες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ωστόσο ότι οι υποδομές του λιμανιού «έρχονται από το παρελθόν και σίγουρα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αναβάθμιση συνολικά και την αυξημένη ζήτηση ως προς το τουριστικό μας προϊόν. Θα παρακολουθώ πολύ στενά τη μελετητική πρόοδο του έργου», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός περπάτησε κατά μήκος του λιμανιού και επισκέφτηκε την τοπική αγορά όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.

Η Ελλάδα αλλάζει, η Ανατολική Αττική αλλάζει προς το καλύτερο για το καλό όλων των Ελλήνων

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να περιοδεύσω σε μία σειρά από πολύ σημαντικά έργα τα οποία γίνονται στην Ανατολική Αττική, με σημαντικότερες τις μεγάλες υποδομές. Αυτό το οποίο γίνεται στην Ανατολική Αττική είναι μία μικρογραφία των αλλαγών που συντελούνται σε ολόκληρη τη χώρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε σε μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Ραφήνα, συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα αλλάζει, η Ανατολική Αττική αλλάζει προς το καλύτερο για το καλό όλων των Ελλήνων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη συμπλήρωση των τριών χρόνων από τη μέρα που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας: «Συμπληρώσαμε -πριν από τρεις μέρες- 3 χρόνια από τότε, που ο λαός μας εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση του τόπου. Θέλω να ευχαριστήσω την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά. Όχι μόνο για τους αγώνες που δώσαμε τότε για να μπορέσουμε και πάλι να έχουμε αυτό το μεγάλο προνόμιο, αυτή τη μεγάλη τιμή, να διαχειριζόμαστε την τύχη της πατρίδας μας αλλά και για τους αγώνες που έχετε δώσει από τότε. Και φυσικά για τους αγώνες που θα δώσετε από τώρα ώστε, όταν θα γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2023 να είμαστε και πάλι νικητές. Αναρωτιούνται μερικές φορές ξέρετε, οι αντίπαλοί μας: «γιατί κάνουν λέει περιοδείες και κινούνται και βγαίνουν στον κόσμο, μήπως έχουν κάποια κρυφή ατζέντα, μήπως ετοιμάζουν εκλογές και δεν μας το λένε;» Τους επαναλαμβάνω ότι η δέσμευσή μου ισχύει στο ακέραιο. Είναι εθνικά επιβεβλημένο να πορευτούμε στο επόμενο κρίσιμο διάστημα σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, την οποία μόνο η σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξασφαλίζει. Δεν φοβόμαστε τίποτα.
Όπως διαχειριστήκαμε μεγάλες δυσκολίες μέχρι σήμερα, έτσι θα διαχειριστούμε και τις δυσκολίες που έρχονται. Και στο τέλος της τετραετίας θα αναμετρηθούμε, με αυτούς οι οποίοι φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία να μας θυμίζουν πόσο κακό έκαναν στη χώρα».

«Εμείς εξακολουθούμε να μιλάμε με το έργο μας: η Ελλάδα αλλάζει, η οικονομία αναπτύσσεται, η ανεργία μειώνεται, μεγάλα έργα δρομολογούνται σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, από το πιο μικρό βήμα μέχρι την πιο μεγάλη περιφέρεια, η κοινωνική μας πολιτική στηρίζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Έχουμε την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά, μέχρι και την τελευταία μέρα για να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι αυτής της εμπιστοσύνης. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Τον Πρωθυπουργό κατά την περιοδεία του συνόδευσαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, η Υφυπουργός Τουρισμού και υποψήφια βουλευτής στην Ανατολική Αττική, Σοφία Ζαχαράκη, οι Βουλευτές Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, o Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης και ο Δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους της Ανατολικής Αττικής

Σύσκεψη με τους Δημάρχους Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη.

«Τα χρήματα τα οποία διατέθηκαν στην Αυτοδιοίκηση τα τελευταία τρία χρόνια ξεπέρασαν κατά πολύ πόρους οι οποίοι είχαν εκταμιευθεί την προηγούμενη δεκαετία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ανατολικής Αττικής, τόνισε την ανάγκη ενός συνολικού σχεδίου που θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της περιοχής.

«Φαίνεται να λείπει από την Ανατολική Αττική ένα master plan ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα καλύπτει όλα τα επίπεδα της συζήτησης ως προς τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είτε σε εθνικό, είτε σε περιφερειακό, είτε σε τοπικό επίπεδο.Ενός συνολικού σχεδιασμού ο οποίος θα μας υποδείξει προτεραιότητες, χρηματοδοτικά εργαλεία και κυρίως συνέργειες μεταξύ των διαφορετικών δράσεων τις οποίες θα δρομολογήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κάνουμε μία συνολική αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας των αποκεντρωμένων Διοικήσεων με κάποιες πρώτες παρεμβάσεις οι οποίες ενδεχομένως μπορούν να γίνουν σύντομα: απλοποίηση γραφειοκρατίας, κυρίως, και μια πιο βαθιά πιο δομική παρέμβαση που θα αποτελέσει και προεκλογική μας δέσμευση για τη δεύτερη τετραετία σχετικά με τη συγκρότηση για τα επίπεδα διακυβέρνησης του κράτους», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός εστίασε και στην κυβερνησιμότητα των δήμων λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής: «Κάναμε παρεμβάσεις, έχουμε καινούριο εκλογικό νόμο, αλλά βλέπετε και εσείς ότι η κυβερνησιμότητα -ειδικά όταν πρέπει να διαχειριζόμαστε κρίσεις- και η σταθερότητα πρέπει να αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες ως προς την υποστήριξη που παίρνουν από το θεσμικό πλαίσιο, εν προκειμένω από τον εκλογικό νόμο», ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας. «Συνιστά ελληνικό παράδοξο να θεωρείται εκλογικός αιφνιδιασμός η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αυτό θα γίνει όμως. Γι’ αυτό και έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να υλοποιήσουμε το έργο μας, είτε μιλάμε για θεσμικές παρεμβάσεις, είτε μιλάμε κυρίως για την έναρξη, τη συνέχιση και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

Πρέπει να έχουμε εφεδρείες για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην ενεργειακή κρίση

Τέλος, αναφερόμενος στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Έχουμε μπροστά μας και μία πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, όμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναζήσει εδώ και 50 χρόνια και για την οποία πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε, ως κεντρική Κυβέρνηση, τις σχετικές εφεδρείες για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε επιχειρήσεις, νοικοκυριά, κυβερνητικούς φορείς αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές μας και στον σχεδιασμό μας ότι και δύσκολος να είναι ο χειμώνας, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες τα τρία χρόνια που είμαστε Κυβέρνηση, θα ξεπεράσουμε και αυτή».

Βορίδης: Θεσμικές κινήσεις για τα συμπτώματα ακυβερνησίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανέδειξε τις θεσμικές κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα ακυβερνησίας που προκάλεσε η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα απαρίθμησε τα βήματα που έχουν γίνει για την αναμόρφωση της λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε παράλληλα ότι το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων, σε συνδυασμό με τη στελέχωσή τους με 150 οργανικές θέσεις μηχανικών, αποκαθιστά τη λειτουργία τους. Σημείωσε επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του 2023 θα δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με έμφαση στη στελέχωση των Δήμων με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, κάτι που θα συνδράμει σημαντικά τη λειτουργία τους.

Τέλος, εξήρε τη σημαντική οικονομική στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με γνώμονα την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Πέτσας: Έργα ύψους 189 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης

Τη στενή συνεργασία ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση και την σταθερή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που διατίθενται για τη στήριξη των ΟΤΑ επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” έχουν ενταχθεί έργα ύψους 189 εκατ. ευρώ που αφορούν από παραδοσιακά έργα υποδομής (π.χ. αγροτική οδοποιία στο Λαύριο), έργα αστικής αναζωογόνησης (π.χ. ανάπλαση Δροσιάς στον Διόνυσο, ανάπλαση Νέας Μάκρης στον Μαραθώνα, πάρκο Λαθέα στις Αχαρνές), μέχρι έργα μείωσης περιβαλλοντικού αποτυπώματος (π.χ. ηλεκτροκίνηση στην Παλλήνη και στην Παιανία, ανακύκλωση στη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη) και ψηφιακού μετασχηματισμού (π.χ. Μαρκόπουλο). Επίσης έχουν δοθεί €63 εκατ. για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, από την πανδημία μέχρι ληξιπρόθεσμες υποχρεωσεις και ναυαγοσωστική κάλυψη. Ενώ για το ενεργειακό κόστος έχουμε διαθέσει στην Αυτοδιοίκηση €218 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι εκτιμώμενου ετήσιου πρόσθετου κόστους €270 εκατ. για ν’ απορροφήσουμε τους κραδασμούς».

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας τόνισε τη σημασία της νέας πρόσκλησης για έργα οδοποιίας με έμφαση στην οδική ασφάλεια ύψους 335 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και απευθύνεται σε Δήμους και Περιφέρειες.

Καραγιάννης: Παρεμβάσεις περίπου 2 δισεκ. ευρώ στην Ανατολική Αττική

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής για περισσότερους από 400.000 κατοίκους στην Ανατολική Αττική σκιαγράφησε ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης.

«Οι παρεμβάσεις μας ανέρχονται σε περίπου 2 δισεκ. ευρώ και λύνουν ζητήματα ετών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν την αναπτυξιακή προοπτική που έχει ανάγκη η περιοχή. Προχωράμε σε οδικά έργα ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ και σιδηροδρομικά έργα 700 εκατ. ευρώ. Τα επόμενα χρόνια η Αττική Οδός θα φτάνει σε Ραφήνα και Λαύριο, ενώ τα δύο σημαντικά αυτά λιμάνια θα συνδέονται μέσω του Προαστιακού Σιδηροδρόμου με το υπόλοιπο δίκτυο προσφέροντας καλύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις, ανοίγοντας, παράλληλα, τον δρόμο για την ουσιαστική αξιοποίηση της δυναμικής των δύο λιμανιών.
Με τα αντιπλημμυρικά έργα ύψους περίπου 300 εκ. ευρώ διευθετούμε δεκάδες ρέματα και θωρακίζουμε περιοχές όπως η Ραφήνα, ο Μαραθώνας και η Νέα Μάκρη από πλημμυρικά φαινόμενα», σημείωσε.

Ο κ. Καραγιάννης προσέθεσε πως παράλληλα είναι σε εξέλιξη «το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα έργων αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική, που ανέρχεται περίπου στα 800 εκατ. ευρώ».

Ζαχαράκη: Η περιοχή διαθέτει μια ενδοχώρα γεμάτη με επιλογές εναλλακτικού τουρισμού

Στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Ανατολική Αττική, με διευρυμένη παροχή υπηρεσιών και σε συνεργασία με τους Δήμους, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

«Πέρα από τις διάσημες παραλίες, τις θαλάσσιες τουριστικές δραστηριότητες της με τις μαρίνες και το 2ο μεγαλύτερο λιμάνι στη Ραφήνα, τη θεαματική αύξηση της κρουαζιέρας στο Λαύριο, τις δυνατότητες πολιτιστικού, θρησκευτικού και συνεδριακού τουρισμού αλλά και τουρισμού υγείας που προωθούμε ενεργά, η περιοχή διαθέτει μια ενδοχώρα γεμάτη με επιλογές εναλλακτικού τουρισμού, από οινοτουρισμό μέχρι περιπατητικό με το δίκτυο μονοπατιών και φυσιολατρικό τουρισμό. Προσφέρει ακόμα πολλές ευκαιρίες για city break και τη φιλοξενία digital nomads, γαστρονομικό τουρισμό και οινοτουρισμό και ευρεία γκάμα σύνδεσης πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. Το ΙΕΚ Τουρισμού στην Ανάβυσσο δείχνει πραγματικά τη δύναμη που έχει η εκπαίδευση και η κατάρτιση στο να οδηγήσει σε καλές δουλειές και σε συνεχή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση του και βέβαια η αξιοποίηση της διφυούς εκπαίδευσης για τη βελτίωση της τουριστικής εκπαίδευσης», δήλωσε η κυρία Ζαχαράκη.

«Η ύπαρξη αλλά και η επικείμενη ενίσχυση αυξημένων συγκοινωνιακών υποδομών (Αερολιμένας Αθηνών, οδικό δίκτυο) δίνει επίσης τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε προορισμούς με σημείο εκκίνησης τα λιμάνια της, ενώ η περιοχή συγκεντρώνει επίσης έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον με άμεσες επενδύσεις στο χώρο των ξενοδοχείων», προσέθεσε η Υφυπουργός.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, ο δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης και ο αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου Δημήτρης Κολιαβασίλης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, η Υφυπουργός Τουρισμού και υποψήφια βουλευτής στην Ανατολική Αττική, Σοφία Ζαχαράκη, οι Βουλευτές Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.