Μητσοτάκης για Ναυπηγεία Ελευσίνας: «Πετύχαμε να εξασφαλίσουμε όλες τις θέσεις εργασίας» [vid]

©ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Την παρουσία του στην Ελευσίνα και την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την εξυγίανσή τους σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική, μία σπουδαία μέρα για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας. Πετύχαμε να εξασφαλίσουμε όλες τις θέσεις εργασίας, να λάβουν οι εργαζόμενοι πίσω όλα τα δεδουλευμένα, αλλά και να φέρουμε σχεδόν 200 εκατομμύρια σε επενδύσεις στο Ναυπηγείο», ανέφερε η λεζάντα με την οποία συνόδευσε το βίντεο που πόσταρε.

Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία:

Σε ευχαριστώ, Πρόεδρε, για τα καλά σου λόγια. Είναι πράγματι σήμερα μία πολύ σημαντική, μία σπουδαία στιγμή για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνος και θέλω να ξεκινήσω, ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν για να μπορέσει να ψηφιστεί αυτός ο πολύ σημαντικός νόμος, έτσι ώστε σήμερα το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνος, το μέλλον όλων των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, το μέλλον όσων θα βρουν δουλειά στα Ναυπηγεία Ελευσίνος να είναι πολύ πιο αισιόδοξο.
Μεγάλες ευχαριστίες στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στον Άδωνι Γεωργιάδη, στο Νίκο Παπαθανάση, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στον Δήμαρχο, σε όλους τους βουλευτές της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι στιγμή δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια να φέρουμε εις πέρας αυτό το εξαιρετικά σύνθετο σχέδιο εξυγίανσης.
Θέλω, όμως, να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στο Σωματείο και τους εργαζόμενους, διότι επιδείξατε μεγάλη συνδικαλιστική υπευθυνότητα. Αντιληφθήκατε ότι προκειμένου να γίνει πράξη μια τέτοια εξυγίανση, όλοι πρέπει να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους.


Και γι΄ αυτό είμαστε σήμερα εδώ, πολιτεία, επενδυτής και εργαζόμενοι, να γιορτάσουμε μια σπουδαία μέρα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνος. Αυτό το οποίο πετύχαμε είναι να εξασφαλίσουμε όλες τις θέσεις εργασίας, να λάβετε πίσω όλα τα δεδουλευμένα, να φέρουμε σχεδόν 200 εκατομμύρια σε επενδύσεις στο Ναυπηγείο. Και να μπορέσουμε να επαναλάβουμε εδώ, πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, αυτό το οποίο είχα την ευκαιρία να δω να γίνεται στη Σύρο. Όπου πριν από τέσσερα χρόνια το Ναυπηγείο είχε την εικόνα ενός βομβαρδισμένου τοπίου, σήμερα όμως, αν το επισκεφθείτε, είναι ένα ζωντανό Ναυπηγείο, με πλοία τα οποία περιμένουν να επισκευαστούν, με ικανοποιημένους εργαζόμενους και κυρίως ικανοποιημένους πελάτες.


Γιατί κάποιοι στέλνουν τα πλοία τους στη Σύρο για επισκευή και είναι αδιανόητο, ήτανε πάντα αδιανόητο για μένα, πως είναι δυνατόν μια χώρα η οποία έχει τον μεγαλύτερο στόλο στην εμπορική ναυτιλία παγκοσμίως να μην μπορεί να επισκευάζει τα πλοία της στην Ελλάδα. Αυτό αλλάζει και θα αλλάξει και εδώ στην Ελευσίνα.


Θα έρθουν πολλοί καινούργιοι πελάτες, μην έχετε καμία αμφιβολία γι΄ αυτό. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν και πολύ σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ξένα ναυπηγεία.


Και ναι βεβαίως, υπάρχουν και προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία δρομολογούνται και τα οποία θέλουμε, τα πλοία αυτά να μπορούν να χτιστούν στην Ελλάδα, όπως χτίστηκαν άλλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, για τα οποία το Ναυτικό μας σήμερα είναι εξαιρετικά υπερήφανο.
Κι εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα κάθε φορά που μιλάω με τους Ναυάρχους μας και μας λένε «να αυτό το πλοίο χτίστηκε στην Ελλάδα», τα αρματαγωγά μας παραδείγματος χάρη και είναι τόσο αξιόπλοα, που αποτελούν και σήμερα σημείο θαυμασμού από άλλα πολεμικά ναυτικά.


Το ίδιο θα μπορέσουμε, φίλες και φίλοι, να ξανακάνουμε και εδώ στην Ελευσίνα. Το νερό μπήκε στο αυλάκι. Θέλω να γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά αλλά και η κυβέρνηση θα είμαστε κοντά σε αυτήν την συνεχιζόμενη προσπάθεια. Σας θέλω κι εσάς κοντά στο Ναυπηγείο. Γιατί ξέρω ότι πρώτα και πάνω απ΄ όλα αγαπάτε τη δουλειά σας και ξέρω ότι εδώ δεν είναι μόνο ένας μισθός, αλλά και μία αξιοπρέπεια, μία αίσθηση ότι συμμετέχετε σε μία μεγάλη προσπάθεια η οποία είναι ταυτισμένη με εσάς, ταυτισμένη με τη ζωή σας, ταυτισμένη με αυτόν τον τόπο, ταυτισμένη με την προκοπή των οικογενειών σας.
Θα είμαστε κοντά σας, θα τη φέρουμε εις πέρας αυτήν την εξυγίανση και είμαι σίγουρος, αγαπητέ μου Πρόεδρε, ότι θα κάνετε πράξη αυτό που είπατε: Να γίνετε το καλύτερο Ναυπηγείο στην Ευρώπη. Βάλτε τον πήχη των φιλοδοξιών ψηλά και θα σας βοηθήσουμε να τον φτάσετε.
Να είστε καλά, καλή δύναμη και πάντα, πάντα επιτυχίες. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.