Μητσοτάκης για χάρτη Μπαχτσελί: Ο Ερντογάν οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του

©Ülkü Ocakları – Twitter

 Με ανάρτησή του στο Twitter, o πρωθυπουργός αναφέρεται στον προκλητικό χάρτη που παρουσίασε ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

   «Προσέξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλα αυτά τα νησιά “απορροφημένα” από την Τουρκία. Ένα παραλήρημα από τους εξτρεμιστές ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στις γελοιότητες του μικρότερου κυβερνητικού του εταίρου» αναφέρει σε ανάρτηση του o πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε την έδρα των Γκρίζων Λύκων, όπου παρέλαβε ένα κάδρο με φωτογραφία του Αιγαίου, στην οποία τα μισά ελληνικά νησιά ανήκουν στην τουρκικά επικράτεια.

Στη συνάντηση που είχε με τους Γκρίζους Λύκους, των οποίων ουσιαστικά είναι επικεφαλής, ο Μπαχτσελί παρέλαβε από τον αρχηγό της οργάνωσης, Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, πίνακα με τον χάρτη του Αιγαίου, που δείχνει ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης να περιλαμβάνονται στην τουρκική επικράτεια.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.