Μητσοτάκης για ΑΕΠ: «Το όραμά μου παραμένει μια Ελλάδα ευημερούσα για όλους»

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Την αύξηση του ΑΕΠ κατά 7,7% σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«To ΑΕΠ της Ελλάδος αυξήθηκε κατά 7,7% στο β’ τρίμηνο παρά τις συγκεχυμένες προσδοκίες. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, προκειμένου να βελτιώσουμε τα στάνταρ διαβίωσης των πολιτών μας, ιδίως των πλέον ευάλωτων. Το όραμα μου παραμένει μία ευημερούσα Ελλάδα για όλους» είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. μετά την ανακοίνωση των σχετικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 7,7% η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του έτους

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το ΑΕΠ, σε όρους όγκου, κατά το 2ο τρίμηνο 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 1,2%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021, παρουσίασε αύξηση κατά 7,7%.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, ΑΕΠ, σε όρους όγκου, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 7,8% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αντανακλούν την επίπτωση στο ΑΕΠ της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19. Για την κατάρτιση των προσωρινών εκτιμήσεων χρησιμοποιήθηκαν όλες οι βέλτιστες διαθέσιμες πηγές δεδομένων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.