Μητσοτάκης: Επανάσταση το Astypalea project

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνηση και πράσινη ενέργεια) “Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί” Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Πρόεδρος του Ομίλου VW, Herbert Diess άναψαν το «πράσινο φως» για τη συνέχιση του προγράμματος «Αστυπάλαια: Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί».

Μετά την αντικατάσταση οχημάτων με ηλεκτρικά, η φλαση επεκτείνεται πλέον και στην «έξυπνη κινητικότητα» με την παρουσίαση μεταξύ άλλων της εφαρμογής «Astymove» που θα βοηθά στην παροχή υπηρεσιών μοιραζόμενων ηλεκτρικών μίνι βαν.

Η VW θα κάνει την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού μίνι βαν που έφτιαξε, του ID.BUZZ, το οποίο θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Αστυπάλαιας. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το Astypalea project επανάσταση.

«Πριν από δύο χρόνια επιλέξαμε ένα ελληνικό νησί για να κινηθούμε στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και να αποδείξουμε ότι η τεχνολογία έχει χρησιμότητα εάν εξυπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θυμάμαι όταν ήρθαμε πέρυσι για πρώτη φορά εδώ έβλεπα στα μάτια πολλών να υπάρχει η επιφύλαξη. Οι πολίτες έχουν πειστεί ότι αυτό που γίνεται εδώ είναι επανάσταση γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία για το νησί». Όσα έχουν γίνει δεν θα είχαν νόημα εάν η ηλεκτρική ενέργεια εξακολουθούσε να παράγεται από τα παλιά εργοστάσια», συμπλήρωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.