Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δεν ψάχνω δημοσκοπικό ξέφωτο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 σχετικά με τα σχετικά σενάρια.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «και αν έχουμε και κόστος, διότι θα έχουμε δύσκολο χειμώνα, είμαι διατεθειμένος να το αναλάβω. Δεν θα παίξω με τους θεσμούς. Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας».

«Αν το φθινόπωρο είναι εκρηκτικό, είναι σώφρον να εκχωρήσουμε τη διακυβέρνηση σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση; Παίρνω το ρίσκο της σταθερότητας και αν έχει πολιτικό κόστος, ας το έχει. Το να οδηγήσουμε τώρα τη χώρα σε εκλογές με τη βόμβα της απλής αναλογικής, με μια απρόβλεπτη Τουρκία, δεν είναι πράξη υπεύθυνη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H τελική ευθεία δεν πρέπει να είναι άλλοθι για να κατεβάσουμε μολύβια», τόνισε. Σχετικά με το ερώτημα γιατί έγινε χθες συζήτηση στη Βουλή υπογράμμισε: «είναι χρήσιμο να μπορούμε να στεκόμαστε με αυτοκριτική διάθεση σε αυτά που έχουμε πετύχει, να μαθαίνουμε από τα λάθη και να κρατάμε ζωντανή τη μεταρρυθμιστική ορμή. Κάθε επέτειος είναι αφορμή και για έναν απολογισμό».

Σχετικά με το γιατί έγινε χθες η συζήτηση στη Βουλή υπογράμμισε: «είναι χρήσιμο να μπορούμε να στεκόμαστε με αυτοκριτική διάθεση σε αυτά που έχουμε πετύχει, να μαθαίνουμε από τα λάθη και να κρατάμε ζωντανή τη μεταρρυθμιστική ορμή. Κάθε επέτειος είναι αφορμή και για έναν απολογισμό».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.