Μητσοτάκης: Δώσαμε 5 δισ. ευρώ για να στηρίξουμε την κοινωνία στις αυξήσεις της ενέργειας

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός, στην αρχή της τριτολογίας του, διέψευσε τα όσα είπε ο κ.Βαρουφάκης περί διαπραγμάτευσης του ιδίου σε ξενοδοχείο με τον κ.Κοστέλο το 2014.

Τόνισε ότι «σας διέφυγε ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν, στην αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ και όχι σε ξενοδοχείο. Να βάλουμε όριο στη μυθομανία του λόγου σας».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι πρωτοφανής ο πληθωρισμός και «κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι ελληνικό πρόβλημα». «Οι τιμές φυσικού αερίου είναι 5 φορές επάνω πριν από ένα χρόνο λόγω πολέμου», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να οδηγήσουμε πάλι τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που θα τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα. Έχω ευθύνη στην κοινωνία να κινούμαι εντός του πλαισίου που αντέχει η χώρα.

Δώσαμε 5 δισ ευρώ για να στηρίξουμε την κοινωνία για τις αυξήσεις της ενέργειας. Είναι λίγα αυτά; Όποιος πιστεύει ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις για να απορροφήσουμε το κόστος από την αύξηση της ενέργειας λέει ψέματα γιατί θα είχε εφαρμοστεί από άλλες κυβερνήσεις».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις για τη Novartis ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι μέχρι να καταδικαστεί κάποιος είναι αθώος, και προσέθεσε ότι «ο κ.Παπαγγελόπουλος είναι υπόδικος, θα δικαστεί δεν θα τον καταδικάσω εγώ, ούτε θα τον αθωώσω. Θεωρείτε κ.Τσίπρα άξιο χειροκροτήματος ότι δυο υπουργοί σας θα καταλήξουν στο ειδικό Δικαστήριο» αναρωτήθηκε ο κ.Μητσοτάκης.

Επισήμανε ότι το βούλευμα για τη Νοβάρτις «ενδεχομένως να ακυρώνει ένα μέρος του κατηγορητηρίου, αλλά είναι πολύ βαρύ το κατηγορητήριο».

«Γνωρίζατε πολύ καλά τι κάνατε με την επιλογή Παπαγγελόπουλου. Θέλατε να κυνηγήσετε τους πολιτικούς αντιπάλους σας, τις συζύγους τους, με δημοσιεύματα που εκπορεύονται από εσάς» είπε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα και προσέθεσε:

«Λυπάμαι που ευρισκόμενος στο εξωτερικό έπρεπε να απαντήσω γιατί ένας υπουργός ελληνικής κυβέρνησης θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο, όπως και ένας άλλος υπουργός πολύ στενός σας συνεργάτης που τον βάλατε να ελέγξει τα ΜΜΕ. Το δικαστήριο θα αποφασίσει, η παραπομπή όμως δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη και είναι κηλίδα στο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς».

Στις εκλογές αναφέρθηκε, νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος τόνισε, από τη Βουλή, πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.