Μητσοτάκης: Δίνουμε έμφαση στη διμερή συνεργασία με τα ΗΑΕ

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό βιομηχανίας και υψηλής τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr. Sultan bin Ahmad Sultan Al Jaber.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το στρατηγικό χαρακτήρα που αποδίδει η Ελλάδα στις σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παράλληλα τόνισε πως στόχος είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρονται από στενή συνεργασία με τα ΗΑΕ. «Χαιρόμαστε πολύ που σας έχουμε πάλι στην Αθήνα, μετά από μια πολύ επιτυχημένη επίσκεψη στο ‘Αμπου Ντάμπι. Γνωρίζετε πόσο μεγάλη έμφαση δίνουμε σε αυτήν την διμερή συνεργασία που έχει ταυτόχρονα μια στρατηγική και μια οικονομική συνιστώσα. Καταλαβαίνω ότι είχατε ήδη και θα έχετε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για να ενισχυθεί περαιτέρω η οικονομική μας συνεργασία», σημείωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση.

«Ο πρόεδρός μας πάντα δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με την σπουδαία χώρα σας και με σας προσωπικά. Έχει πολύ μεγάλο θαυμασμό και σεβασμό για την ηγεσία σας, για την κυβέρνησή σας και για τα επιτεύγματά σας τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο υπουργός βιομηχανίας και υψηλής τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των διμερών οικονομικών – επενδυτικών σχέσεων,

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης Σμυρλής, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού ‘Αννα-Μαρία Μπούρα, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας Νίκος Τσάφος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.