Μητσοτάκης: «Αυτούς που λένε ότι θα έρθουν νύχτα στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας»

©EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στα Ηλύσια Πεδία βρέθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Φτάνοντας στο Ελιζέ μαζί με τη σύζυγο του Μαρέβα έγιναν δεκτοί από τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν με εγκαρδιότητα.

Οι δύο άνδρες έκαναν δηλώσεις στην είσοδο του γαλλικού προεδρικού Μεγάρου.«Η πατρίδα μου ξέρει καλά από γειτονικές απειλές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι στη συνάντηση «θα μοιραστώ σκέψεις για τη συνεχιζόμενες απειλές της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο», τονίζοντας ότι «έχουμε με το μέρος τη δύναμη των επιχειρημάτων μας». Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία, ανέφερε: «Όσοι λένε ότι θα έρθουν νύχτα στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας».

«Οι δύο χώρες συντονίζονται για την αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρόεδρο για την ξεκάθαρη στήριξη στα ελληνικά δίκαια. «Μαζί πιο ισχυροί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Οι δύο άνδρες έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει δείπνο του γαλλικού προεδρικού ζεύγους με τον κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγό του.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.