Μητέρα Γρηγορόπουλου: Ο Κορκονέας είναι αμετανόητος δολοφόνος

©EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την απογοήτευση της εξέφρασε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγοροπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

«Αισθάνθηκα τεράστια απογοήτευση είναι από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας και θέλω να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις να διορθωθεί αυτό. Θεωρώ ότι θα ασκηθεί καινούρια έφεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ για την απόφαση.

Η ίδια επανέλαβε ότι δεν γνωρίζει γιατί δολοφονήθηκε το παιδί της, ενώ υπενθύμισε ότι ο Κορκονέας είχε πει στη σύζυγό του «Μαράκι, κάτι συνέβη στην δουλειά εγώ θ’ αργήσω σήμερα». «Όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία δεν υπήρχαν επεισόδια και συμπλοκές στο σημείο που διαπράχθηκε το έγκλημα. Ο ίδιος ο Κορκονέας στην ομολογία του είπε ότι απάντησε ψέματα για να δικαιολογήσει την χρήση όπλου και να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση από το πειθαρχικό συμβούλιο», τόνισε η κα. Τσαλικιάν.

Η κα. Τσαλικιάν ζήτησε να δημιουργηθεί ένα μνημείο προς τιμήν του Αλέξανδρου. Αναφέρθηκε σε όσους ισχυρίζονται ότι ο γιος ήταν αναρχικός, καταγγέλλοντας ότι «Προσπαθούν να καπηλευτούν την μνήμη του και ενισχύουν τα μυθεύματα Κορκονέα. Πιστεύουν τα μυθεύματα Κορκονέα και όχι το βίντεο της δολοφονίας».

«Ο Κορκονέας έχει ήδη αποφυλακιστεί μετά την απόφαση που βγήκε. Θα ασκήσουμε πάλι αναίρεση και θεωρώ ότι θα δικαστεί εκ νέου. Το σύστημα των ενόρκων δεν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει αλλά πρέπει να μάθουμε από ποιους ενημερώθηκαν οι ένορκοι. Δεν είχαν πρόσβαση σε έγγραφα, στην απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου και μετά από συνεδρίαση μιας ώρας με τις δικαστίνες ανέτρεψαν την απόφαση του Αρείου Πάγου χωρίς καμία δικαιολογία. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί και από τον Άρειο Πάγο».


Η κα Τσαλικιάν ρωτήθηκε γιατί δολοφονήθηκε το παιδί της. «Δεν έχω καμία απάντηση γιατί δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο και δεν θα ξέρω μέχρι το τέλος της ζωής μου γιατί έχασα το παιδί μου», είπε. «Επειδή δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου αλλού νομίζω εκείνη την περίοδο με τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν υπήρχαν κάποιες προσπάθειες αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα τι θα έλεγε στον Κορκονέα, αν τον συναντούσε, σημείωσε: «Δεν έχω να ρωτήσω τίποτα τον Κορκονέα και ένας διάλογος μαζί του θα ήταν αδιανόητος. Τον θεωρώ αμετανόητο δολοφόνο. Μετά την δολοφονία επιδόθηκαν σε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Αλέξανδρου και να σπιλώσουν την μνήμη του δεν έχω να πω τίποτα μαζί του. Δεν έχει να μου απαντήσει τίποτα. Χρησιμοποιεί συνεχώς ψέμματα. Δεν προσπάθησε ποτέ να με προσεγγίσει. Είναι ένας ψυχρός άνθρωπος και θεωρώ ότι θα προσπαθήσει να με αποφύγει όπως κι εγώ».

«Θέλω να αποδοθεί ακριβώς το δίκαιο. Αισθάνομαι ότι δεν έχω δικαιωθεί», κατέληξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.