Μηταράκης: Σώθηκαν όλα τα παιδιά στον Έβρο

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το μήνυμα πως η χώρα «δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι» έστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με το Νότη Μηταράκη, η πίεση στα σύνορα δε μεταφράζεται σε ροές, καθώς οι αρχές «κάνουν τη δουλειά τους» και φέτος η χώρα μας έχει τις δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας.

Ο υπουργός τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δύο μέτωπα, της Τουρκίας και των λαθροδιακινητών από τη μια, και από την άλλη το «μέτωπο της ευρωπαϊκής αριστεράς, η οποία υπερασπίζεται μια πολιτική ανοιχτών συνόρων, όπως το 2015 και προσπαθούν με έντονες πιέσεις προς τη χώρα μας να μας εξαναγκάσουν να ανοίξουμε τα σύνορα, το οποίο δε θα γίνει»

«Κάθε φορά που υπάρχουν περιστατικά, βλέπουμε την ευρωπαϊκή αριστερά στο ευρωκοινοβούλιο, ευρωπαϊκά Μέσα, ΜΚΟ, να προσπαθούν να καταγγείλουν την Ελλάδα, γιατί νομίμως και συνταγματικά φυλάει τα σύνορά της. Τι προσπαθούν να πετύχουν; Μια χαλαρότερη πολιτική από τη χώρα μας»είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νότης Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι θα ενισχυθεί ο φράχτης στον Έβρο και οι ελληνικές αρχές θα παραμείνουν ενεργές στη θάλασσα «με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Σχετικά με το περιστατικό στον Έβρο, επανέλαβε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι όλα τα παιδιά που ήταν στη νησίδα διασώθηκαν και κατήγγειλε την αντιπολίτευση πως βρίσκονται σε «πλήρη αφωνία».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.