Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν είναι πλέον πύλη εισόδου

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον πύλη εισόδου» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, «σχετικά με την πλατφόρμα υποβολής μεταγενέστερης αίτησης».

Όπως είπε ο Νότης Μηταράκης, φέτος θα είμαστε περίπου το 4% των αφίξεων στην ΕΕ, από πάνω από 60% των αφίξεων που ήμασταν το 2015. «Δεν είμαστε πλέον η πύλη εισόδου», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σημείωσε ότι ενώ υπήρχαν 202.000 εκκρεμή αιτήματα ασύλου το καλοκαίρι του 2019, σήμερα έχουν μείνει 35.000, και θα φτάσουμε σχεδόν στο μηδέν έως το τέλος του χρόνου.

Αναφερόμενος στην αίσθηση ότι έχουμε εκατομμύρια ξένους στην Ελλάδα είπε ότι αυτό δεν ισχύει. Οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα είναι το 0,3% του πληθυσμού ενώ οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες είναι το 0,5% του πληθυσμού είπε ο Νότης Νοταράκης.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης δεν είναι σύμφωνες με τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ, δίνοντας, όπως είπε, στους «λαθρομετανάστες», μια ακόμα ευκαιρία για να παραμείνουν στη χώρα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.