Μηταράκης: «Γνωρίζουμε ότι κάποιες ΜΚΟ χρηματοδοτούνται εξ Ανατολών» [vid]

© Eurokinissi

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αποκάλυψε πως ΜΚΟ που δραστηροποιούνται στην Ελλάδα, βρίσκονται ήδη στο «στόχαστρο» εισαγγελικών Αρχών ενώ έστειλε για ακόμη μια φορά ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN υπό τη σκιά των τραγικών δυστυχημάτων σε Λέσβο και Κύθηρα επεσήμανε επίσης πως όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί πως η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της όσον αφορά στο Μεταναστευτικό. 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η επικοινωνία με την Τουρκία έχει διαταραχθεί σε σχέση με το παρελθόν» και πρόσθεσε: «Έχει υποχρέωση η Τουρκία να αποτρέπει παράνομες αναχωρήσεις μεταναστών από το έδαφός της. Εμείς απαντάμε συγκεκριμένα στις αιτιάσεις της Τουρκίας και διεθνοποιούμε το πρόβλημα».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στα ναυάγια σε Μυτιλήνη και Κύθηρα, σημείωσε πως ειδικά για αυτό της Μυτιλήνης, «μάθαμε πως τουρκικές βάρκες συνόδευσαν τις βάρκες των μεταναστών μέχρι τα ελληνικά ύδατα, ώστε να τις προστατεύσουν από τους κυματισμούς. Είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν ατυχήματα. Είναι υποχρεωμένη η Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες αναχωρήσεις με βάση την Κοινή Δήλωση του 2016».

Σχετικά με τον ρόλο των ΜΚΟ σημείωσε ότι «επιβεβαιώνονται οι υποψίες που είχαμε ότι πιθανόν κάποιες ΜΚΟ να χρηματοδοτούνται εξ Ανατολών. Οι ΜΚΟ που ενεργοποιούνται στην παράνομη μετανάστευση, αντιγράφουν τουρκική προπαγάνδα. Καθημερινά η αστυνομία παρακολουθεί και γνωρίζει ποιες είναι οι ΜΚΟ που έχουν λειτουργήσει ως διακινητές».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.