Μήνυμα Μητσοτάκη σε Αγκυρα: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί μπούλινγκ από κανέναν

©Prime Minister GR – Twitter

«Κανένας δεν πρόκειται να κάνει μπούλινγκ στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» και πως η Ελλάδα θα κάνει ο,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.


Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα (21/9) με αντιπροσωπεία πέντε αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.

Ο πρωθυπουργός είχε ξεχωριστή συνάντηση με την πρόεδρο και ανώτερα στελέχη της AIPAC, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ και την προοπτική περαιτέρω σύσφιξης σχέσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της ελληνικής και της εβραϊκής διασποράς στην προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διαμόρφωση μίας νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την επιθετική ρητορική της Άγκυρας, δίνοντας έμφαση στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και στο μεταναστευτικό. Επίσης έκανε αναφορά σε περιστατικά παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στην Ευρώπη. Επίσης, επαναβεβαίωσε την προσήλωση της Ελλάδας στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει τους Ορισμούς Εργασίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) για τον Αντισημιτισμό και την Άρνηση του Ολοκαυτώματος, όσο κατείχε την εκ περιστροφής προεδρία της IHRA, το 2021.

Υπογράμμισε πως έδωσε έμφαση στην εκπαίδευση και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, ενώ παράλληλα έχει δρομολογήσει την ανέγερση μουσείου για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.